COD GALBEN  ANM, prognoza meteo 28-30 noiembrie. Ninsoare, viscol şi ger

zăpadă
zăpadă

ANM a transmis o atenţionare meteo de ninsori, viscol şi ger valabilă pentru următoarele zile. 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN 

Interval de valabilitate: 28 noiembrie, ora 02 - 28 noiembrie, ora 20

Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă, depuneri de gheață
Zone afectate: județele Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Mun. București, Teleorman, precum și zona joasă a județelor Buzău, Prahova, Argeș, Dâmbovița

În intervalul menționat în județele Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Mun. București, Teleorman, precum și zona joasă a județelor Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie), vor fi depuneri de gheață.
Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Mun. București, local în Teleorman și în jumătatea de sud a județului Prahova rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 28 noiembrie, ora 20 – 30 noiembrie, ora 10

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și local zăpadă spulberată în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Ilfov și Mun. București, vreme deosebit de rece în toată Muntenia

În intervalul menționat în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Ilfov și Mun. București, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).
Vremea va deveni deosebit de rece în toată Muntenia, astfel că temperaturile vor fi negative, iar noaptea pe arii restrânse va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în județele Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău.
Notă: Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel