EXCLUSIV  ANM, prognoză. Elena Mateescu: Lună record. Mai dau o informație - video

COD PORTOCALIU de furtună. Fenomene periculoase imediate
COD PORTOCALIU de furtună. Fenomene periculoase imediate

Elena Mateescu, de la ANM, în cadrul unui interviu acordat DC News, a făcut o serie de precizări interesante despre avertizările meteorologice emise în ultima perioadă.

Elena Mateescu a vorbit despre un record înregistrat în luna iunie 2018. "Am o statistică, în ceea ce privește emiterea avertizărilor generale de Cod Galben sau Cod Portocaliu și a avertizărilor de vreme severă imediată, de tip nowcasting. Aș da aici câteva cifre: de la începutul anului și până în 10 iulie, ANM a emis 2.949 de mesaje de tip nowcasting. Luna iunie a acestui an este o lună record: 1.276 de mesaje. În 2011, pe întreg anul, aveam doar 1.744 de astfel de mesaje, ceea ce confirmă tendința creșterii frecvenței meteorologice extreme", a spus Elena Mateescu în cadrul interviului acordat DC News.

"A fost primul Cod Roșu"

"Aș mai da o informație, în sensul că, în acest an, a fost primul Cod Roșu de tip nowcasting emis pentru cantități însemnate de pricipitații. În seara zilei de 15 iunie, ora 22.45, 16 iunie, ora 00.00, pentru sudul județului Galați, am avut cantități de precipitații care au depășit 100 l/metru pătrat. Deci iată că, de la an la an, au fost emise din ce în ce mai multe avertizări de tip nowcasting", a precizat Elena Mateescu.

Răspunsul complet, mai jos:

Interviul integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel