COD GALBEN  ANM, Cod galben de vânt puternic în mai multe județe. Prognoză specială pentru București

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vremea continuă să fie rece în mai multe zone din țară. Meteorologii au actualizat Codul galben. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare meteo de tip Cod galben, de intensificări ale vântului. Atenționarea generală este valabilă în intervalul 02 septembrie, ora 10:00 – 02 septembrie, ora 21:00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și local la munte, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 90...100 km/h.

Notă: intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în centrul și sudul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Ce înseamnă informarea de tip Cod galben

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Prognoză meteo specială pentru Municipiul București

02.09.2021 ORA 10:00 - 02.09.2021 ORA 21:00 

Vremea va fi predominant frumoasă, dar răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade. 

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Harta județelor vizate de Codul galben de vreme rea

2. -imagine fara descriere- (capturaprc-ccprc-86-de-ecran-din-2021-09-02-la-10-23-31_89602700.jpg)                                                                                                                             

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel