COD GALBEN  ANM, avertizări meteo de vreme severă imediată. Județele vizate - 26 iulie 2021

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Meteorologii transmit noi informări de vreme rea, după orele caniculare de pe parcursul zilei. Iată care sunt zonele vizate. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această după amiază mai multe avertizări meteo de vreme severă imediată. Localități din mai multe județe sunt vizate de fenomene periculoase. 

Până la ora 19:30 - Cod Galben 

Județul Suceava: Fălticeni, Gura Humorului, Cajvana, Broșteni, Cornu Luncii, Mălini, Șcheia, Frasin, Stulpicani, Baia, Todirești, Păltinoasa, Slatina, Râșca, Boroaia, Rădășeni, Cacica, Moara, Horodniceni, Ostra, Bogdănești, Stroiești, Mănăstirea Humorului, Valea Moldovei, Pârteștii de Jos, Drăgoiești, Solca, Botoșana, Berchisesti, Bunești, Ilișești, Fântâna Mare, Comănești, Capu Câmpului, Poieni-Solca, Ciprian Porumbescu, Bălăceana;
Județul Neamţ: Vânători-Neamț, Pipirig, Borca, Poiana Teiului, Brusturi, Farcașa, Grințieș;

Se vor semnala: averse ce vor cumula 25...35 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Până la ora 18:30 - Cod Galben 

Județul Harghita: Bilbor;

Se vor semnala: averse ce vor cumula 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Până la ora 18:00 - Cod Portocaliu 

Județul Suceava: Broșteni, Vama, Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Panaci;
Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala: averse ce vor cumula 35...45 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Până la ora 18:00 - Cod Portocaliu 

Județul Suceava: zona de munte;

Se vor semnala: local averse ce vor cumula 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Atenționare generală de tip Cod Galben. Val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă

Interval de valabilitate: 27, 28, 29, 30, 31 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă

În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Notă: Luni, 26 iulie, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

Anunțul făcut de Elena Mateescu, directorul ANM

”Val de căldură și disconfort termic ridicat pe tot parcursul acestei săptămâni. Cele mai ridicate valori sunt așteptate în Oltenia și Muntenia, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Vorbim de nopți tropicale. (...) Și primele zile din august vin cu temperaturi caniculare cu 37-38 de grade Celsius. Vremea va fi caracterizată caniculară”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel