COD GALBEN  ANM. Avertizări de Cod galben de furtuni pentru acest weekend

Administrația Națională de Meteorologie  a emis noi avertizări de Cod galben de instabilitate pentru acest weekend.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţa, atenţionări Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă pentru localităţi din judeţul Harghita şi de ploi torenţiale şi vijelii în judeţele Mehedinţi şi Dolj. Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în mai multe localităţi din judeţul Harghita se va semnala ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. Pe de altă parte, până la ora 8:30, în localităţi din judeţele Mehedinţi şi Dolj vor fi frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 20-25 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 

În intervalul 07 iulie, ora 12,00 – 09 iulie, ora 21,00 sun vizate manifestări de instabilitate atmosferică.

Astfel, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 16,00 – 09 iulie, ora 21,00, instabilitate atmosferică se va accentua în zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel