COD GALBEN  ANM, avertizare meteo de vreme severă imediată. Cod galben în mai multe județe

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod galben de vreme rea. 

Avertizarea meteo emisă de meteorologi este valabilă până în data de 14 martie, la ora 18:00. Sunt așteptate local intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55...65 km/h.

Sunt vizate următoarele zone: 

- Județul Olt;
- Județul Dolj;
- Județul Mehedinţi;

Avertizare generală 



O altă avertizare generală este în vigoare până în data de 16 aprilie, ora 10:00, valabilă pentru toată țara. Sunt așteptate precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

În toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ - local 15...25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30...40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marți (13 aprilie) și până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60...65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel