COD GALBEN  ANM, atenționare Cod Galben în aproape jumătate din țară. Prognoză specială pentru București

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele ore. A fost emisă o atenționare de tip Cod Galben. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip Cod galben de vreme rea, valabilă pentru zilele de 9, 10 și 11 august.

În sud-vestul și sudul țării disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Notă: În cursul zilei de duminică (8 august), în vestul și sud-vestul țării disconfortul termic va fi în creștere și pe arii restrânse va fi caniculă.

Fenomene produse pe timp de Cod GALBEN

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Prognoză specială pentru București

INTERVALUL 09.08.2021 ORA 10:00 - 11.08.2021 ORA 22:00 ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI 

Vremea va fi călduroasă, caniculară în timpul după-amiezelor. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Valorile temperaturii maxime se vor situa între 34 și 37 de grade, iar cele minime vor fi, în general, de 18...21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar fenomene asociate instabilității atmosferice (intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice) vor fi posibile îndeosebi în după-amiaza zilei de marți (10 august). 

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel