ANM, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Meteorologii au făcut estimări pentru valorile termice și regimul pluvometric pentru următoarele săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață atât prognoza meteo pe următoarele săptămâni cât și mai multe atenționări de vreme severă imediată, de tip Cod galben. 

Până la ora 10:00

Județul Maramureş: Sighetu Marmației, Bârsana, Rona de Sus, Bocicoiu Mare, Vadu Izei, Rona de Jos, Oncești;
Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Căpușu Mare, Izvoru Crișului;

Se vor semnala: ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Până la ora 09:00

Județul Caraş-Severin: Oravița, Anina, Bozovici, Prigor, Răcășdia, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Dalboșeț, Ciclova Română, Socol, Cărbunari, Naidăș, Ciuchici;

Se vor semnala: ceață care reduce vizibilitatea local sub 200m și izolat sub 50m.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

ANM, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. 

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt prognozate în cadrul acstui material. 

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar, local în regiunile centrale, estice și sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, dar și mai coborâte în vest, nord-vest și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, cu precădere în zonele montane.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel