COD GALBEN  COD GALBEN de caniculă și furtuni - HARTA ANM. Prognoza meteo 9 - 10 iulie 2021

Specialiștii în meteorologie au actualizat din nou informările meteo privind valul de căldură și instabilitatea atmosferică din următoarele ore. 

Administrația Națională de Meteorologie au actualizat informările de tip Cod galben. Astfel, pe data de 9 iulie este în vigoare Cod galben ca urmare a unui val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă. 

3. -imagine fara descriere- (alerta-9-iulie_01895900.jpg)

În Banat, Crișana, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Olteniei, valul de căldură va persista, va fi caniculă și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. 

Notă: Disconfortul termic va fi local ridicat și în zonele de câmpie din restul țării.

Instabilitate atmosferică accentuată 

De asemenea, un alt Cod galben este valabil în intervalul 09 iulie, ora 18:00 – 10 iulie, ora 23:00 și vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, îndeosebi în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (9/10 iulie) și în a doua parte a zilei de sâmbătă (10 iulie), în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...40 l/mp.

3. -imagine fara descriere- (alerta-9-iulie_01895900.jpg)

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj. 

Ce înseamnă Codul GALBEN?

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Prognoza METEO pe o lună. Vremea 12 iulie - 9 august 2021

ANM a publicat prognoza meteo pe o lună. Astfel, în săptămâna 12 -19 iulie, va fi mai cald decât în mod normal în toată țara, dar va ploua excedentar în jumătatea vestică a țării, precum și-n sud-vest și zonele montane. În săptămâna 19 - 26 iulie, vor fi temperaturi normale perioadei și va ploua în cea mai mare parte a țării, mai mult decât normalul perioadei. Pentru a treia săptămână prognozată se anunță temperaturi medii specifice perioadei, ploi însemnate în regiunile intracarpatice, mai ales în nord și nord-vest. Prima săptămână a lunii august vine cu temperaturi specifice perioadei, dar și cu ploi însemnate în vest, nord-vest și centru. 

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel