Urmărește emisiunea live


  COD PORTOCALIU  ANM, Cod portocaliu și Cod galben de furtuni în mai multe județe. Prognoză specială pentru București

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Meteorologii au emis noi avertizări generale de vreme rea. Mai multe județe din estul țării sunt vizate. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață două avertizări generale de tip Cod galben și Cod portocaliu. Sunt așteptate fenomene precum ploi însemnate cantitativ, dar și instabilitate atmosferică.

Avertizare Cod galben

Avertizarea de tip Cod galben este valabilă în intervalul orar 05 iulie, ora 10:00 – 06 iulie, ora 12:00.

În intervalul menționat în estul și sud-estul țării va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Avertizare Cod portocaliu 

Avertizarea de tip Cod galben este valabilă în intervalul orar 05 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 10:00.

În județele Tulcea, Constanța, Vaslui, Galați, Brăila și în jumătatea de est a județelor Ialomița și Călărași va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat de peste 60...80 l/mp.

2. -imagine fara descriere- (capturaprc-ccprc-86-de-ecran-din-2021-07-05-la-10-13-05_17031700.jpg)

Prognoză meteo specială pentru municipiul București

 

Meteorologii au emis de asemenea, o prognoză meteo specială pentru municipiul București, valabilă în intervalul 05.07.2021 ora 10:00 - 06.07.2021 ora 12:00.

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar condițiile pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 17...18 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 15 grade. 

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel