ANM, avertizare generală de vreme rea. Prognoză specială pentru București

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Meteorologii au revizuit prognoza meteo pentru următoarele ore. Iată harta județelor afectate. 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea generală de vreme rea. În acest sens, două coduri vor fi în vigoare până în data de 21 mai, ora 10:00. 

Avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ

 

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp.

Avertizare Cod portocaliu de ploi abundente

 

În zona Carpaţilor Meridionali vor fi ploi abundente și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 30...40 l/mp. În zona respectivă în ultimele 24 ore s au înregistrat cantități de apă însemnate.

La peste 1700 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 130 cm.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

2. -imagine fara descriere- (capturaprc-ccprc-86-de-ecran-din-2021-05-20-la-20-23-08_11961400.jpg)

 

Prognoză specială pentru București

Prognoza meteo specială pentru București este valabilă în intervalul 20 mai 2021 - ora 20:00 - 21 mai 2021 - ora 10:00. 

Vremea va fi răcoroasă. Temporar vor fi înnorări și averse slabe (2...5 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura minimă va fi de 9...11 grade. 

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Cod roșu de inundații. Avertizarea este valabilă până la ora 24:00

Hidrologii au emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru un afluent al Crișului Alb, în județul Arad, scriu jurnaliștii de la Mediafax.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Sighișoara (afluent al Crișului Alb), județul Arad.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Sighișoara – bazin superior și mijlociu.

Avertizarea este în vigoare joi între orele 18.10 – 24.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel