COD GALBEN  ANM, alertă! Jumătate de țară sub avertizare de CANICULĂ, jumătate sub alertă de ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață două avertizări. Una dintre ele este pentru caniculă și disconfort termic, iar cealaltă pentru instabilitate atmosferică și ploi torențiale. 

Atenționarea de Cod galben de caniculă și disconfort termic este valabilă pentru astăzi, 31 august. 

În intervalul menţionat, în regiunile sudice, estice, local în cele vestice și pe arii restrânse în cele centrale, disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37...38 de grade în Lunca Dunării.

Notă: Pe parcursul zilelor de 1 și 2 septembrie, local în regiunile extracarpatice disconfortul termic se va menține accentuat și va fi caniculă.

2. -imagine fara descriere- (screenshot-2020-08-31-at-10-22-48_46399200.png)

Cod galben de furtuni 

Între 1 septembrie, ora 03 - 1 septembrie, ora 23, va fi în vigoare o atenționare de tip Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

1. -imagine fara descriere- (screenshot-2020-08-31-at-10-22-38_89648300.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel