DCNews Politica Personalități politice Cum face Nicolae Ciucă sarmale oltenești. Secretul gustului aparte: "Oltenii le spun "raci"

Cum face Nicolae Ciucă sarmale oltenești. Secretul gustului aparte: "Oltenii le spun "raci"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

"Ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză, când se împachetează carnea, mai există nişte ardei roşii - oltenii le spun "raci", pentru că sunt roşii - care se usucă la streaşina casei după ce se culeg, se pun pe sir şi se usucă şi se păstrează acolo pentru sarmale. Se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale. Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele în Oltenia. Îmi plac foarte mult.

Cozonaci nu ştiu să fac. Pâine ştiu. Îm place să frământ aluatul. Este ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să o frămânţi - o întorci pe toate părţile, o răsuceşti, o amesteci încă o dată, sau de două ori, sau de trei ori ca, până la urmă, să iasă o pâine bună sau o soluţie bună. Îmi place chestiunea asta", a spus Nicolae Ciucă, în emisiunea Miercurea neagră, de la DCNews TV.

Știri similare din categoria Personalități politice Vezi toate articolele