„Hala Obor trebuie să iasă la pensie. Personal am participat la acțiunea de control din 2019, ocazie cu care administratorii acestui spatiu ne-au promis că vor proceda la renovarea lui completă. Au mai urmat acțiuni similare și singurul lucru substanțial obținut au fost tot promisiunile. Înțelegem perfect că această hală reprezenta o sursă de produse pentru persoanele în etate, din zona respective, datorită prețurilor mici. Dar, în situația de față, ieftin se dovedește a fi un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Lipsa flagrantă de curățenie și siguranță trebuie oprită aici. Modul de desfășurare a activităților comerciale este desprins din anii ’70. Indiferent cât se vor supăra de tare unii consumatori pe acțiunea noastră am făcut-o și pentru siguranța acestora. Sunt convins că acest mesaj ferm va fi un imbold pentru renovarea halei și întoarcerea ei pe piață într-un mod corespunzător”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
În urma verificărilor a 28 de operatori economici, care activează în Hala Obor, comisarii CRPC București-Ilfov au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 171.000 lei, au dispus oprirea temporară a prestării de servicii a 14 operatori economici până la remedierea deficiențelor și a fost propusă închiderea temporară a unității (Hala Obor) pe o durată de la șase la 12 luni pentru săvârșirea repetată a unor abateri sancționate de organele de control în decurs de șase luni de la prima constatare.
În ceea ce privește locația Halei Obor, deficiențele constatate aici au fost: existența, în continuare, a unor pavimente cu denivelări sau spărturi; tranzitarea unor fire electrice în zone circulabile; existența, în continuare, a unor margini ale zonelor placate cu gresie (în hala de pește) sparte, ciobite sau lipsă; prezența, la nivelul gurilor de scurgere a apei în rețeaua de canalizare, a unor protecții metalice desprinse parțial si care pot produce leziuni consumatorilor; existența, în hala de comercializare a peștelui, a unei portiuni asimilate unui acoperiș, care prezintă, pe suprafață, porțiuni de rugină, obiecte abandonate sau resturi de ambalaje și praf acumulat; neigienizarea corespunzătoarea a căilor de acces pentru clienții din Hala Obor; neigienizarea ventilatoarele amplasate la nivelul plafonului, în perimetrul de vânzare a produselor din carne și lactate; prezența păsărilor în incinta halei, existând posibilitatea impurificarii produselor alimentare expuse la vânzare; existența unor zone de tencuială desprinse, pe pereții exteriori ai intrării în hala de pește; existența, în subsolul Halei, a unor condiții insalubre, cu exfolieri ale tavanelor și pereților, mucegai, miros dezagreabil, depozitarea unor cantități importante de moloz și ambalaje provenite de la diverse produs.