Alunecări de teren şi inundaţii în Neamţ în urma ploilor torenţiale

Ploile torenţiale care au căzut în cursul zilei de duminică pe teritoriul judeţului Neamţ au produs mai multe inundaţii în câteva localităţi, dar au declanşat şi o alunecare de teren pe DN 15D. 

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, Adrian Niţă, a declarat pentru AGERPRES că pe DN15, la kilometrul 242+600, în extravilanul localităţii Poiana Largului, pe partea stângă a drumului, s-a produs o alunecare a versantului, care a antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă. "Pe partea stângă s-a produs o alunecare, antrenând pădurea spre baraj pe circa 50 de metri. Pe partea carosabil, pe partea stângă, au apărut fisuri de circa 2 centimetri pe o lungime de 20 metri", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, citat de Agerpres. 

În zonă s-a intervenit cu mai multe utilaje pentru a elibera drumul iar circulaţia rutieră se desfăşoară normal. Tot din cauza alunecărilor de teren din comuna Poiana Teiului, 4 persoane (2 familii) au fost nevoite să se mute la rude din cauza riscului ca locuinţele să fie distruse. Pompierii au executat, duminică, mai multe acţiuni de scoatere a apei din gospodării din localităţile Boboieşti - comuna Pipirig, comuna Piatra Şoimului, comuna Borleşti şi satul Almaş, comuna Gârcina. 

Sâmbătă seară, în localitatea Hoiseşti din comuna Mărgineni a fost afectat un podeţ peste DJ 175 şi au fost inundate 7 case şi 20 curţi. De asemenea, o casă bătrânească, nelocuită, a fost distrusă. Tot în Mărgineni au fost inundate 2 beciuri. Judeţul Neamţ se află de câteva zile sub avertizare de Cod portocaliu de inundaţii, care este în vigoare până luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel