Alunecări de teren şi inundaţii în Neamţ în urma ploilor torenţiale

Mihai Ciobanu / 29 iul 2018 / 19:47 Salveaza PDF Comentarii

Ploile torenţiale care au căzut în cursul zilei de duminică pe teritoriul judeţului Neamţ au produs mai multe inundaţii în câteva localităţi, dar au declanşat şi o alunecare de teren pe DN 15D. 

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, Adrian Niţă, a declarat pentru AGERPRES că pe DN15, la kilometrul 242+600, în extravilanul localităţii Poiana Largului, pe partea stângă a drumului, s-a produs o alunecare a versantului, care a antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă. "Pe partea stângă s-a produs o alunecare, antrenând pădurea spre baraj pe circa 50 de metri. Pe partea carosabil, pe partea stângă, au apărut fisuri de circa 2 centimetri pe o lungime de 20 metri", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, citat de Agerpres. 

În zonă s-a intervenit cu mai multe utilaje pentru a elibera drumul iar circulaţia rutieră se desfăşoară normal. Tot din cauza alunecărilor de teren din comuna Poiana Teiului, 4 persoane (2 familii) au fost nevoite să se mute la rude din cauza riscului ca locuinţele să fie distruse. Pompierii au executat, duminică, mai multe acţiuni de scoatere a apei din gospodării din localităţile Boboieşti - comuna Pipirig, comuna Piatra Şoimului, comuna Borleşti şi satul Almaş, comuna Gârcina. 

Sâmbătă seară, în localitatea Hoiseşti din comuna Mărgineni a fost afectat un podeţ peste DJ 175 şi au fost inundate 7 case şi 20 curţi. De asemenea, o casă bătrânească, nelocuită, a fost distrusă. Tot în Mărgineni au fost inundate 2 beciuri. Judeţul Neamţ se află de câteva zile sub avertizare de Cod portocaliu de inundaţii, care este în vigoare până luni. 

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27