EXCLUSIV  Alternativa la Boc, Untold și Chiriac

Pe vremea când era student, primarul Clujului a participat la un concurs pentru tabăra din Costinești. Primea biletul cel care reușea să stea mai mult în vârful unui stâlp de pe plajă. Mircea Dinescu a povestit că Emil Boc a câștigat concursul.

Nu-i de mirare că Boc a rezistat toată noaptea la Armin Van Buuren. De câștigat, a câștigat Clujul. Sigur, mulți cetățeni nu au putut dormi o săptămână, au fost deranjați de boxe, de dealeri și de hărmălaia de pe străzi. E greu să mergi la serviciu după ce ți-au sunat toată noaptea în cap mix-urile unor ”digei” de club. Poate contează, însă, că în restul anului ai un serviciu la care să te duci.

Clujul se mișcă, e un oraș viu, în expansiune. Aeroportul nu mai face față (în sala de așteptare se vede lăcomia autorităților locale, care iau taxe, dar nu investesc în extinderea terminalului, dar și explozia numărului de pasageri, unii veniți pentru turism, mulți cu afaceri, conferințe etc.). La începutul lui iulie, când am trecut prin Cluj, erau în derulare două festivaluri: unul de jazz, altul de street food. Tocmai fusese TIFF. Îmi amintesc și că Boc, acum câțiva ani, a dat cep unui butoi cu bere, la un festival al economiei germane.

Brașovul, prin comparație, pare în moarte cerebrală: clipește și mișcă dintr-un deget doar în weekend, când trec bucureștenii spre Poiană. De vină cred că este CV-ul primarului. Poate George Scripcaru n-a fost în studenție la Costinești. Pe site-uri apare că este absolvent de Educație Fizică, dar se păstrează tăcerea asupra anilor de studiu. Dacă a urmat facultatea ceva mai recent, nu a prins nici festivalurile studențești, celebrele FACS-uri, nici anii de aur ai Costineștiului…

Ca urmare, aflăm că TVR s-a dus la George Scripcaru pentru Cerbul de Aur, nu Scripcaru la TVR, sau la guvern. Spre deosebire de Sibiu, unde festivalul de teatru condus de Constantin Chiriac aduce mii de turiști și generează o vizibilitate internațională, în Brașov ultima știre despre Teatrul Sică Alexandrescu era legată de lupta cu actorii, pentru numirea unui director agreat de Primărie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel