Alba - neagra de-a premierul

srs
srs

Emil Boc a demisionat. Pentru ca asa este rational. Altfel PDL isi continua prabusirea. De la 20 la suta, la sfarsitul anului trecut, la 15 la suta acum si, in acelasi ritm, poate atinge un 5 la suta in alegeri. Dar dincolo de acest enunt cat se poate de rational, pe care a ajuns toata lumea sa si-l adjudece, ce urmeaza? Pleaca, pleaca Boc dar cine vine? Si ce fel de guvern va fi? Proiectele puterii sunt, in acest moment, ireconciliabile cu cele ale USL.

Ce doreste Presedintele Traian Basescu? O spune, pana una alta, mesagerul sau doamna Elena Udrea. Un nou guvern alcatuit din politicieni ai coalitiei, la varf cu un premier tehnocrat. Aceasta formula nu este de natura sa aduca vreo satisfactie cetatenilor din ce in ce mai nemultumiti. In definitiv, ce au cerut ei? In primul rand, demisia Presedintelui. Si, abia in al doilea rand, demisia premierului. Domnul Traian Basescu ar continua sa fie presedinte - jucator, adica sa lezeze si in continuare interesele vitale ale natiunii, chiar in absenta lui Boc. Pentru ca premierul tehnocrat de serviciu nu va fi decat o marioneta a sefului statului. Fie el Tanasescu de la FMI ori Maior de la SRI ori Ungureanu de la SIE ori Croitoru de la BNR ori chiar Mugur Isarescu, tot de la BNR. Si, in plus, “premierul tehnocrat” va ma fi si prizonierul guvernului coalitiei. In aceste conditii, nu exista nicio garantie a schimbarii atitudinii fata de cetatean, a unor alte politici ori a unor alegeri libere. Ca sa nu mai vorbim ca deranjul este si mai mare si chiar si mai riscant, daca ne gandim ce pretentii ale UDMR ar trebui onorate pentru ca acum, la spartul targului, acest aliat indispensabil sa nu evadeze din pluton.

In acest joc de-a alba - neagra, ce doreste opozitia, cu care, iata, este silit sa se consulte Presedintele? Un guvern in totalitatea lui tehnocrat. De tranzitie. Cu sarcini limitate, pana la anticipatele din mai. Dar cum ar putea fi el desemnat, pentru ca niciuna dintre parti sa nu fie dezavantajata in alegeri? Intr-un singur fel. Jumate, jumate. Jumate tehnocrati desemnati de USL, iar cealalta jumatate desemnata de coalitie. Cu un premier numit de Presedinte, agreat de ambele parti. Dar, in mod obligatoriu, cu un ministru de Interne ales de USL.

Citește mai  multe pe Corect News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel