Află cum poți scăpa de stresul zilnic

stres
stres

Studiile efectuate de cercetătorii din întreaga lume au scos în evidență o serie de modalități prin care putem scăpa de stresul cotidian, informează DailyMail.

Iată care sunt cele mai la îndemână metode:

Mestecă gumă. Persoanele care mestecaă gumă în momente de stres se simt mai puțin încordate și au nivelul cortizolului din salivă mai scăzut cu 18 la sută.

Consumă ceai negru. Cei care au băut patru porții de ceai negru pe zi timp de șase săptămâni au fost capabili să se elibereze mai repede de stres și au rezultat ca având niveluri mai joase de cortizol după un eveniment stresant, potrivit unui studiu de la University College din Londra.

Masaj. Masajul pe scaun, timp de 15 minute, făcut de două ori pe saptămână, poate diminua nivelul de stres, prin calmarea sistemului nervos, anunță specialiștii Centrului de Cercetare a Atingerii de la Universitatea de Medicină din Miami.

Scrie. Scrisul despre un eveniment stresant a scăzut nivelul de stres. Așezarea sentimentelor pe hârtie organizează gândurile, ne ajută să procesam experiențele neplăcute și să eliberăm emoțiile negative, se arată într-un studiu, publicat în anul 2010, despre stres și modalitățile de a le face față.

Ascultă muzică. Muzica declanseaza emotiii si reduce nivelul de stres. S-a descoperit că pacienții care ascultă cântece alese de ei sunt mai puțin neliniștiți înainte de operații. Dansul pe cântecele preferate eliberează endrofine.

Evită citerea mail-ului. Studiul unor cercetători de la Universitatea din California, Irvine și din armata Statelor Unite a demonstrat că simpla verificare a mailului i-a pus pe participanți într-o stare constantă de alertă, pulsul indicând prezența stresului.

Fă curățenie în casă. Treburile casnice și natura lor repetitivă poate ajuta la eliberarea tensiunii. Aspiratul, călcatul, ștersul prafului sau împăturirea hainelor sunt treburi care pot întrerupe gândurile stresante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel