Află ce îi face pe unii bărbați să fie mai atrăgători decât restul

james_bond_qos_1024x768
james_bond_qos_1024x768

Puterea de atracție a unui bărbat depinde, în mare măsură, de ţara în care trăieşte, arată un studiu publicat înOamenii de ştiinţă au descoperit că femeile din ţările mai puţin dezvoltate tind să prefere bărbaţii ale căror feţe indică prezenţa unui nivel ridicat de testosteron. Un nivel ridicat al testosteronului în timpul dezvoltării este corelat cu trăsături precum faţă lată, ochi înguşti şi pomeţi pronunţaţi. În ţările cu un indice al dezvoltării ridicat, precum SUA, femeile preferă bărbaţii cu puţin testosteron şi cu puţin cortizol,care contribuie la rotunjirea feţei.

În ţările în care supravieţuirea este mai dificilă, nevoia de gene bune este crucială. În schimb, în ţările dezvoltate riscul de a-ţi pierde soţul din cauza unei infecţii este mai scăzut. Astfel că pentru femei este mai important să aleagă un bărbat devotat şi care nu este agresiv, decât să aleagă unul folosind drept criteriu sănătatea.

„Testosteronul este un compromis, din punct de vedere al femeii. Pe de o parte, prezenţa unui nivel ridicat de testosteron sugerează femeii că respectivul bărbat are un sistem imun puternic" , a spus  Fhionna Moore, psiholog la Universitatea Dundee din Scoţia şi totodată autoarea studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel