Află care sunt beneficiile mersului pe jos

jos
jos

Este cunoscut faptul că sportul făcut în manieră energică vă ajută să trataţi unele simptome ale depresiei. Până acum nu se ştia dacă exerciţiile fizice moderate au acelaşi efect benefic.

Autor: Anca Murgoci În prezent, un grup de cercetători din Scoţia sugerează faptul că o simplă promenadă este un element important în combaterea acestei probleme de sănătate. Depresia afectează una din zece persoane de-a lungul vieţii. Studiul publicat în Mental Health and Physical Activity arată că mersul pe jos are un efect major în tratarea depresiei. Boala poate fi tratată cu medicamente, dar doctorii recomandă exerciţiile fizice pentru tratarea sa.

Autorii studiului spun că „mersul pe jos este foarte avantajos pentru că toţi oamenii o pot face, nu implică niciun cost financiar şi este uşor de integrat în rutina zilei”. Chiar dacă promenadele pot avea un efect pozitiv asupra sănătăţii, cercetătorii avertizează că mai sunt necesare şi alte studii pentru a vedea cât sunt de eficiente. Profesorul Taylor, unul dintre coordonatorii cercetării, spune că sportul este o distragere de la problemele zilnice, dă o senzaţie de control şi eliberează hormoni ai bunăstării.

Experţii de la Mind, o organizaţie care se ocupă de sănătatea mintală, au spus că oamenii care îşi petrec mult timp în aer liber îşi menţin sănătatea mintală nealterată. Directorul organizaţiei, Paul Farmer, spune că „pentru a avea cele mai rezultalte din activităţile în aer liber este important să găsim un tip de exerciţiu fizic care ne place”. Este nevoie să încercaţi să vă mergeţi pe jos sau cu bicicleta, să vă dedicaţi grădinăritului sau să înotaţi. Specialiştii recomandă să faceţi sport alături de alte persoane pentru a socializa, pentru a râde mai mult şi pentru a face o pauză de la muncă, informează BBC MUNDO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel