Acum se vede la vot, cine-i prost ori idiot

Nu cred că oamenii din Cluj sunt bătuți în cap, chiar dacă astăzi s-ar putea să aleagă un primar căzut în cap de pe scară. E inutil să amintim cine a fost Emil Boc, cât rău a făcut și ce tărie de cârpă folosită a dovedit în politică. Nicio măreață realizare edilitară nu-i justifică iertarea. Drumuri și curățenie  putea face și altul, n-o avea Boc monopolul administrației publice, dar dacă nu e sancționat pentru ce a făcut la Palatul Victoria, oricare alt șmecher se va simți tentat să repete isprăvile. Iar clujenii nu vor mai avea, atunci, la dispoziție, fondul de rezervă al guvernului, ca să se dea Apostu jos din pat pentru 50.000  și să le facă parte.

Repet, nu e prostie și nici hoție, din partea clujenilor. Chiar dacă s-au mobilizat resurse uriașe pentru ca dosarele cu secretele lui Boc și Apostu să nu ajungă la adversari, e imposibil să fi fost ”motivați” și oamenii serioși din Cluj. Eu cred că aceștia îl votează pe Boc de rușine. Le e rușine că au greșit îngrozitor, în 2004 și 2008, așa că își validează precedenta decizie prin votul de azi: no, dacă îl vrea lumea, înseamnă că e bun.

Pentru că valurile schimbării din 2012 au pornit și din Cluj, unde au început mitingurile pro-Arafat, ar fi păcat pentru clujeni să nu ducă la capăt ceea ce au început: afară, afară...Cu ceva mobilizare, cu atenție la blaturi ( care nu sunt excluse în acea zonă unde PSD nu a contat decât ca sparring partner pentru PD), o victorie a normalității ar fi posibilă.

Nici oamenii din Craiova n-or fi hoți, violenți și neamuri proaste, cum sunt cei pe care se baza Antonie Solomon când lua apărarea infractorilor care buzunăreau o femeie căzută pe trotuar. Din afara comunității, nu-mi explic cum se joacă meciul, cu un scor strâns în care Olguța Vasilescu are doar câteva procente avans, iar șmecheriile și suveicile nu pot fi excluse. Spre deosebire de Cluj, Craiova e o rușine, din punct de vedere al administrației publice, iar Solomon e o rușine, ca lider. Să vadă, unii, în primarul Solomon, un șef la fel ca ei: neserios, fanfaron, oportunist, îngălat? Să fie invidia față de mai tânăra Olguța atât de mare încât unii să accepte mizeria, doar pentru a nu face ea curățenie? Tot ce pot spera este ca mobilizarea cetățenilor din Craiova să fie mai bună decât a clanurilor din  Craiovița.

În fine, cea mai dură bătălie se duce în sectorul 3, ultima redută a PDL în Capitală. Conform unui sondaj efectuat de chiar de portocalii, în ultima săptămână, Robert Negoiță l-a depășit cu peste 12 la sută pe Livache, omul pe care Băsescu l-a propus premier, în 2009. Disperarea este atât de mare, încât ar putea apela la planul B: folosirea celor peste 20.000 de flotanți, mutați fictiv la adrese din sector. PDL are un sistem propriu de numărare a voturilor, pe care l-a și folosit în 2009, cu succes. Astfel, ar putea ști, în timp real, unde să-și trimită autocarele și să tragă sforile, în interiorul secțiilor. Nu strică să ne amintim o lozincă mai veche: nu pot ei fura cât putem noi vota. Oameni buni din sectorul 3, nu le dați nicio șansă!

Crin Antonescu, care votează la 9 dimineața, cu Robert Negoiță, a spus clar, parcă răspunzând la un  editorial din DeCe News: Să nu ne fie milă!

Mai bine răi, decât proști sau idioți!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel