A murit legendarul Paco Gento. Avea 6 Cupe ale Campionilor Europeni cu Real Madrid

Facebook Real Madrid
Facebook Real Madrid

Paco Gento, legendarul fotbalist al lui Real Madrid, a murit. Avea 88 de ani.

”Real Madrid dorește să transmită condoleanțe soției sale Mari Luz, fiilor săi Francisco și Julio, nepoților Aitana și Candela și tuturor rudelor, colegilor și celor dragi.

Figura lui Paco Gento reprezintă cu fidelitate toate valorile lui Real Madrid și a fost și va continua să fie un reper pentru Real Madrid și pentru lumea sportului. Fanii lui Real și toți fanii fotbalului îl vor ține minte pentru totdeauna drept una dintre cele mai mari legende”, se arată în comunicatul celor de la Real Madrid.

Paco Gento deţine recordul pentru Cupe ale Campionilor Europeni câştigate, fiind singurul care a reuşit 6 victorii în lupta pentru el mai râvnit trofeu din Europa. El deţine şi recordul de finale europene disputate, nouă la număr (opt de Cupa Campionilor şi una de Cupa Cupelor), dar şi de titluri câştigate în Primera Division, 12, toate cu Real Madrid, scrie Digisport.ro.

600 de meciuri și 182 de goluri a adunat Gento la Real Madrid și a fost selecționat de 43 de ori la naționala Spaniei.

Considerat una dintre cele mai bune extreme stânga din întreaga istorie a fotbalului spaniol, Paco Gento s-a retras din fotbal ca jucător în 1971, apoi a antrenat câteva echipe mici din fotbalul spaniol, iar în ultimii ani de viață a fost președintele de onoare al lui Real Madrid, clubul vieţii sale!

Real Madrid, un nou trofeu în vitrină: Supercupa Spaniei

Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei, după ce a învins cu scorul de 2-0 formația bască Athletic Bilbao.

Meciul s-a disputat în Arabia Saudită, pe stadionul King Fahd Stadium, din capitala Riyadh. Modric și Benzema au înscris pentru Real Madrid.

Athletic Bilbao a solicitat penalty în minutul 11, dar arbitrul nu a acordat nimic. Apoi, Real Madrid a ratat primele două ocazii importante prin Casemiro. Scorul a fost deschis de Modric, în minutul 38.

În repriza a doua, 'galacticii' au primit o lovitură de la 11 metri după ce șutul lui Karim Benzema s-a oprit în mâna lui Alvarez. Karim Benzema a transformat penalty-ul și Real conducea cu 2-0, scor care a rămas până la finalul partidei. De asemenea, Athletic Bilbao a primit un penalty în minutul 86, dar a fost ratat de basci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel