A fost realizată în România și este nominalizată la Fotografia Anului - Galerie foto

Imagini spectaculase cu gorile pe cale de dispariție, cu rockeri din Bostwana, sau cu un cameleon care își capturează hrana în Brazilia, se numără printre cele câteva zeci de fotografii selecționate pentru câştigarea marelui premiu Sony World Photography. Lista scurtă a nominalizărilor pentru prestigioasa competiție include și o fotografie realizată în România.

Peste 122.000 de fotografii, din 170 de țări, realizate de fotografi amatori şi profesionişti, au fost înscrise în prestigioasa competiție Sony World Photography Awards, relatează Daily Mail. În urma selecției, au rămas în competiție câteva zeci de fotografii, din care vor fi desemnate pozele câștigătoare ale fiecărei secțiuni, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Londra, pe data de 25 aprilie.

Demn de semnalat este faptul că pe această listă scurtă se află și o poză realizată în România. Imaginea surprinsă de fotograful american Ivan Kaşinski, în palatele romilor din localitatea Buzescu, judeţul Teleorman, prezintă doi gemeni în vârstă de șase ani: Gelu și Edi Petrache. Fotografia realizată de echipa de la National Geographic, după moartea lui Dan Stan (Finuţu) şi a soţiei sale, intră în competiția pentru Fotografia Anului cu instantanee dintre cele mai diverse: drame emoționante ale unor comunități umane, mirajul sălbăticiei, splendoarea naturii, sau emoțiile copilăriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel