Vasile Blaga, reacție la mişcarea lui Traian Băsescu privind înregistrarea PDL la OSIM. Ce spune Chirieac

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a anunţat că liberalii  au contestat decizia OSIM prin care PMP a rezervat sigla şi denumirea PDL. Contestaţia a fost depusă după ce Băsescu a înregistrat marca PDL la OSIM încercând să transforme PMP în PDL.

"Conform legii partidelor politice, articolul 54, alineatul 1, PNL-ul de azi e proprietar al tuturor însemnelor şi denumirilor avute din 1990 până azi de fostul PNL şi fostul PDL", a declarat Vasile Blaga, potrivit stiripesurse.ro.

Copreşedintele noului PNL invocă şi un precedent în acest sens. După ce PD a devenit PDL, Viorel Rînghilescu a revendicat numele Partidului Democrat, însã democrat-liberalii au câştigat în instanţă.

Citește și: Mircea Badea, întrebare cheie despre Traian Băsescu

Traian Băsescu, prin mișcare declanșată, încearcă o strategie pentru a  candida din nou, anul viitor, la alegerile parlamentare şi locale sub sigla PDL.

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că ”domnul Traian Băsescu vrea să se resusciteze pe sine, nu-l interesează partidul sau poporul. Nu-l interesează poporul de când a ajuns la cinci la sută în sondaje, dar asta nu înseamnă că demersul domnului Băsescu e lipsit de importanță. Dacă domnul Băsescu nu va avea probleme cu Justiția, și probabil că nu va avea, până la alegerile de anul viitor, ținând seama că nu există opoziție în România de astăzi, domnul Băsescu, cum v-a și spus: ”Vreau să fiu eu opoziția”, face opoziție de-a valma și domnului Iohannis și domnului Ponta și PSD-ului. Dânsul vrea să adune niște nemulțumiți, astfel încât să obțină un procent.  

Tulburător mi se pare faptul că vrea să taie orice legătură politică cu doamna Udrea, adică dânsul renunță la PMP", a declarat Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Nu ne-am fi așteptat la acest lucru în mod normal. PMP a fost înregistrat de doamna Ioana Băsescu la OSIM, apoi PDL are o încărcătură negativă puternică pentru după 2010. Domnul Băsescu merge însă la rupere. Vrea să arate că el le poate face pe toate", a mai spus Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel