Wimbledon va introduce o tehnologie de comentarii sportive bazate pe inteligența artificială, în transmisiunea din acest an

Facebook Wimbledon
Facebook Wimbledon

Wimbledon introduce comentarii bazate pe inteligența artificială în transmisiunea din acest an.

 

All England Club a făcut echipă cu grupul tehnologic IBM pentru a oferi comentarii audio și subtitrări generate de inteligența artificială, în videoclipurile sale online, cu cele mai importante momente ale meciurilor, scrie The Guardian.

Serviciul va fi disponibil pe aplicația și site-ul web Wimbledon și va fi separat de acoperirea BBC pentru turneul din 3 iulie-16 iulie. Totodată, va folosi platforma IBM watsonx AI, care a fost antrenată în „limbajul unic al tenisului” cu ajutorul All England Club. Federația folosește deja tehnologia AI a IBM pentru a oferi funcții care analizează performanța jucătorilor.

VEZI ȘI: Petru Alexandru Luncanu, tenismen român, suspendat 5 ani pentru trucare de meciuri

VEZI ȘI: Novak Djokovic face istorie. Sârbul a câștigat Roland Garros și devine primul tenisman cu 23 de titluri de Mare Șlem

Acoperirea va include, de asemenea, o analiză bazată pe inteligență artificială a tragerilor la simplu, examinând cât de favorabilă ar putea fi calea unui jucător către finală.

„Această nouă perspectivă îi va ajuta pe fanii tenisului să descopere anomalii și potențiale surprize în tragerea de la simplu, care nu ar fi vizibile doar privind clasamentul jucătorilor”, a spus IBM.

Informații, cum ar fi datele de urmărire a mingii, datele de urmărire pentru jucători și tipul de lovituri pe care jucătorii le fac din diferite părți ale terenului, sunt colectate dintr-o varietate de surse. Acestea vor fi apoi introduse în platforma IBM, unde vor fi procesate de modelele AI ale companiei, înainte de a fi distribuit, în cele din urmă, către un chatbot care produce comentarii în limbaj natural. Acest comentariu poate fi, de asemenea, transmis unui al doilea text-to-speech AI pentru a-l transforma într-un comentariu audio aproape în timp real.

Nu este priva veste de acest gen din lumea sportului. Uniunea Europeană de Radiodifuziune a anunțat luna aceasta că vocea clonată a comentatorului Hannah England va fi folosită pentru a oferi comentarii pentru Campionatele Europene de Atletism. Vocea va fi folosită pentru a reproduce conținutul blogului live al evenimentului pentru comentarii pe canalul YouTube European Athletics.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel