Vremea în weekend. Elena Mateescu (ANM): Va fi vreme frumoasă, temperaturi de până la 24 de grade

Vremea în weekend. Elena Mateescu (ANM): Va fi vreme frumoasă, temperaturi de până la 24 de garde / Foto: Pixabay, de cocoparisienne
Vremea în weekend. Elena Mateescu (ANM): Va fi vreme frumoasă, temperaturi de până la 24 de garde / Foto: Pixabay, de cocoparisienne

Directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, a spus cum va fi vremea în weekend.

Directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, a anunțat că vom avea parte de vreme frumoasă în acest weekend.

"Va fi vreme frumoasă în acest sfârșit de săptămână, între 18 și 24 de grade. Sunt valori apropiate de normal pentru această perioadă", potrivit directorului ANM.

Potrivit specialiștilor, în intervalul 10-17 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit. Aceste alternanțe vor fi specifice până în data de 31 octombrie.

"A doua lună de toamnă, am actualizat intervalul 10-17 octombrie, ne așteptăm ca în fiecare săptămână, până în 7 noiembrie, să înregistrăm temperaturi peste ce ar fi normal și tendințe de deficit ale precipitațiilor", a spus Elena Mateescu, la Realitatea PLUS.

Directorul ANM a dezvăluit că ne așteaptă o iarnă 2022-2023 blândă, însă este posibil să ne confruntăm și cu episoade severe de temperaturi scăzute.

"Iarna... este prematur să ne pronunțăm. Nu excludem ca în această iarnă să vorbim de temperaturi peste ceea ce ar fi normal, chiar și în ianuarie, care este, de regulă, cea mai rece lună de iarnă", a mai spus Elena Mateescu.

ANM, vremea pe regiuni. Prognoza meteo 3 - 16 octombrie. Temperaturi negative la munte

Iată cum va fi vremea, pe regiuni, în intervalul 3 - 16 octombrie 2022: 

BANAT

Vremea va fi rece în primele zile, cu medii ale maximelor între 16 și 19 grade și ale minimelor între 5 și 10 grade, dar se va încălzi treptat, astfel că în intervalul 6...11 octombrie maximele se vor situa între 20 și 23 de grade mediate regional, iar minimele între 6 și 10 grade. Ulterior, valorile termice nu vor mai avea variații semnificative, se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, cu maxime de 18...20 de grade și minime de 8...10 grade.

CRIŞANA

În primele două zile din interval vremea va fi mai rece decât în mod caracteristic datei, cu medii ale maximelor în jurul a 16 grade, apoi se va încălzi treptat, astfel că, în perioada 5 - 9 octombrie acestea se vor situa între 18 și 23 de grade, după care, până în 16 octombrie vor ajunge la 18...19 grade. Temperaturile minime se vor situa între 8 și 10 grade mediate regional, mai scăzute în 5 și 6 octombrie, spre 5...6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 5 și 6 octombrie și din nou în intervalul 12 - 16 octombrie.

TRANSILVANIA

Intervalul de prognoză va debuta cu valori termice mai scăzute decât în mod caracteristic datei, astfel că mediile maximelor vor fi de 14...15 grade, dar din 5 octombrie și până în 9 octombrie vor crește treptat și se vor situa între 6 și 22 de grade. În a doua săptămână acestea vor mai scădea ușor și se vor menține la 18...20 de grade mediat regional. Minimele termice se vor situa în medie între 4 și 8 grade, mai scăzute, spre 2...4 grade în 6 și 7 octombrie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în primele două zile și din nou în a doua săptămână a perioadei estimate.

MARAMUREŞ

Deși vremea va fi rece în primele două zile, va intra într-un proces de încălzire până în data de 9 octombrie, astfel că mediile maximelor vor porni de la 14...16 grade și vor ajunge la 20...22 de grade. În a doua săptămână de prognoză vor mai scădea ușor, astfel încât vor coborî, mediat regional, până în jurul a 17 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, pornind de la 8 grade și atingând 4 grade în data de 6 octombrie, apoi vor crește ușor și se vor situa, în medie, între 6 și 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 3, 4 octombrie și din nou între 12 și 16 octombrie.

MOLDOVA

Vremea va fi rece la începutul primei săptămâni, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 16 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în 4 octombrie și cele mai ridicate în 8 octombrie. La începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice vor scădea și se vor situa în jurul normelor climatologice, cu temperaturi maxime, în medie, de 18...20 de grade. Temperaturile nocturne nu vor avea variații semnificative și se vor situa, în medie, între 5 și 8 grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 4 octombrie și spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel