Vremea în următoarele 4 săptămâni. După jumătatea lunii, ploi abundente în România

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

ANM a publicat estimarea meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar, mai ales în regiunile nord-estice și zona Carpaților Orientali. Excepție vor face regiunile nord-vestice și extremitatea de sud a țării, unde cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice și nord-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane.

Elena Mateescu, avertisment: Să fim atenţi la următoarele 48 de ore

„Este valabil codul portocaliu pentru aproape toată ţara şi nu în ultimul rând informarea meteorologică despre care vorbeam, până sâmbătă dimineaţă, pentru că, dacă astăzi sistemele noroase deja sunt prezente în partea de vest - Banat, Crişana, Maramureş, cu deplasare în această noapte în Transilvania, Oltenia, Moldova şi Muntenia, mâine vor fi de interes în special în Oltenia, nordul Munteniei, dar şi în Dobrogea. Aşadar, atenţie deosebită în următoarele 48 de ore, până sâmbătă dimineaţă”, a spus Elena Mateescu joi seară, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel