Vremea 23 - 27 martie. Prognoza meteo, înainte de weekend. Vor fi 21 de grade

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a prezentat prognoza meteo pentru perioada 23 - 27 martie.

"Vorbim de un sfârşit de săptămână cu vreme care va deveni mai caldă decât în mod obişnuit. Încă de astăzi, în sud şi în vest am înregistrat deja 18-19 grade - la munte, în Banat, în Crisana, în partea de sud-vest a Olteniei şi în sud est şi est unde valorile de temperaturi nu au depăşit 14-15 grade Celsius.

Mâine, contăm pe maxime între 11 până la 21 de grade, semn că vom avea valori cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă, inclusiv în Capitală o maximă de 17-18 grade.

Duminică, contăm pe valori între 10 până la 20 de grade, însă o nouă masă de aer mai rece - mai ales în vest, centru şi nord - va mai aduce temperaturi apropiate de normal, dar va aduce şi precipitaţii, în special în Banat, în Crișana, în Maramureş, în Transilvania, dar şi în Moldova. În restul teritoriului, o vreme deosebit de caldă, aşa cum menţionăm, 10-20 de grade. În Capitală, vor fi 20-21 de grade.

De luni, vremea se va răci accentuat  în sudul şi sud-estul ţării. Contăm pe temperaturi între 6 până la 15 grade.

Începând din 27 martie, temperaturile vor fi în creştere din nou. Martie a confirmat capriciile primei luni de primăvară. De la intervale cu temperaturi care au depăşit 20 de grade, la intervale cu temperaturi negative, mai ales în jumătatea estică a ţării şi în zonele montane aferente. În zonele mai joase de relief, cel mult 5-6 grade, chiar la nivelul maximelor, şi minimele foarte coborâte pentru perioada în care ne aflăm - valori negative în zonele depresionare din estul Transilvanei, dar şi în zonele joase, inclusiv în Capitală -  0 grade Celsius", a spus Elena Mateescu, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel