Urmărește emisiunea live


Vreme extremă. Râuri ieșite din matcă, gospodării inundate. ANAR intervine pentru limitarea efectelor

Drumuri închise
Drumuri închise

Autoritatea Națională 'Apele Române' intervine pentru ameliorarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase înregistrate în ultimele zile. 

Autoritățile intervin pentru limitarea efectelor negative produse de vremea extremă din ultima perioadă. Numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat precipitaţii la nivelul întregii ţări, cantităţi importante fiind semnalate în judeţele Vaslui, Bacău şi Neamţ unde s-au înregistrat precipitații ce au însumat între 60 și 100 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, au fost depăşite cotele de inundaţie pe mai multe râuri din bazinele hidrografice Bârlad şi Trotuş, pe râul Nirajul Mic şi râul Budac.

Personalul ANAR monitorizează toate cursurile de apă vizate de avertizările hidrologice în vigoare şi acţionează prin formaţiile de intervenţie cu utilajele din dotare. Totodată, sunt pregătite să intervină toate utilajele din cadrul ANAR pentru deblocarea albiilor şi asigurarea secţiunilor de scurgere.

Vezi și: VIDEO Iarnă totală la munte. Imaginile surprinse în urmă cu puțin timp

Râuri ieșite din matcă, gospodării inundate

În localitatea Crăieşti, comuna Bozieni, judeţul Neamţ, râul Fundătura a ieşit din albie pe malul stâng. La faţa locului s-a intervenit cu motopompe din dotarea SGA Vaslui.

În localitatea Băceşti, comuna Băceşti, judeţul Vaslui, râul Garboveta a depăşit cu 65 cm Cota de Pericol. Au fost inundate mai multe gospodării de pe ambele maluri.

În satul Mora, comuna Negri din judeţul Bacău, pârâul Mora, afluent de stâng al Siretului, s-a revărsat inundând circa 50 de gospodării. Personalul intervine în zonă cu muncitori, personal tehnic şi utilajele din dotare: pompa de mare capacitate, o autoutilitară etc. .

Vezi și: Drumuri naționale blocate, copaci căzuți și un TIR răsturnat. Vezi unde 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel