VIDEO Iarnă totală la munte. Imaginile surprinse în urmă cu puțin timp

Primăvara pare a fi departe în zonele montane, iar cât despre vară nici nu se poate discuta. Iarna pare a fi în drepturi depline, în special la altitudini mari. 

În urmă cu puțin timp, Jandarmeria Montană de pe Valea Prahovei a transmis pe o rețea de socializare imagini cu iarna ce persistă în zonele montane. Ba mai mult, conform sursei citate, un nou strat de zăpadă s-a depus în ultimele ore. 

De altfel, conform Administrației Naționale de Meteorologie, stratul de zăpadă ajunge chiar și la un metru și jumătate în Munții Bucegi, iar la Bâlea Lac zăpada depășește doi metri. 

Cum este vremea în zonele montane

Media temperaturilor maxime va scădea până spre 2 grade în ziua de 7 mai, când vremea va fi deosebit de rece. Apoi, valorile termice diurne vor fi în creștere, astfel încât în perioada 9-18 mai vor oscila în medie între 6 și 10 grade, iar în ultima zi a intervalului, în data de 19 mai, vor tinde spre 12 grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 1 și 3 grade, exceptând nopțile din perioada 7-9 mai, când media acestora se va situa sub pragul de îngheț spre -3...-1 grad.

Temporar va ploua în cea mai mare a intervalului, iar în noaptea de 6/7 mai cantitățile de apă vor fi însemnate. Local, averse, în general moderate cantitativ se vor semnala și în perioada 12-14 mai. De asemenea, începând din noaptea de 6/7 mai și pe parcursul zilei de 7 mai, vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1800 m, va ninge. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel