Votul din CCR și întâlnirea de la Budapesta

Nu are rost să ne îmbătăm cu apă rece, sau cu vorbe mari: Curtea Constituțională votează politic, după cum trag de lanț cei care i-au pus pe judecători în post. Patru sunt din zona USL, patru ai PDL (trei puși de majoritatea Boccie, plus omul lui Băsescu). Balanța, ca de fiecare dată, o înclină ungurii, care și-au trimis un judecător la Curte, ca răsplată pentru susținerea majorităților portocalii.

Sunt, deci, șanse mari ca judecătorii CCR să ne cheme la recensământ, aprobând Legea Prezervativului Prezidențial (adică Legea promovată de PDL ca să îl protejeze pe Băsescu de prea marea dragoste a poporului român). E greu să iasă la vot atâta puhoi de lume, dar nu imposibil.

Scenariul, în cel mai rău caz, ar arăta astfel: 7-8 milioane de români votează demiterea și aproape nimeni nu vine să îl sprijine pe Băsescu ( ca să nu se realizeze cvorumul). Ca la voturile pentru moțiune, când PDL își ținea parlamentarii în bănci, așa își va ține Băsescu electoratul acasă. Băsescu se întoarce la Cotroceni, fără legitimitate, cu imaginea devastată, dar cu dorință de răzbunare și de scandal. Criza continuă, până la toamnă-iarnă, cel puțin. Nu sunt excluse manifestații de stradă, proteste etc.

Cui folosește un astfel de scenariu? Dușmanilor României. Unul dintre ei este Victor Orban, politicianul care câștigă, în țara lui, din acțiunile hungariste pe care le sprijină în țările din jur.

Ca o coincidență, în plină dispută constituțională, Victor Orban i-a chemat la Budapesta pe reprezentații maghiarilor din Ardeal. Luni dimineața s-a văzut cu Kelemen Hunor, mai pe seară cu Laszlo Tokes.

Așteptăm votul în CCR!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel