UEFA, anunț după atacul terorist din timpul meciului Belgia - Suedia. Ce se întâmplă cu meciul de fotbal

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce a transmis UEFA cu privire la meciul dintre Belgia și Suedia.

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) va anunţa cel mai târziu vineri o decizie referitoare la meciul Belgia - Suedia, care a fost oprit la pauză, din cauza unui atac terorist ce a avut loc la Bruxelles, şi nu a mai fost reluat.

UEFA va anunţa până vineri decizia sa cu privire la o eventuală continuare a meciului Belgia - Suedia, care a început luni în preliminariile EURO 2024 şi a fost întrerupt la pauză. Federaţia belgiană de fotbal (RBFA) a confirmat miercuri această informaţie pentru agenţia de presă Belga.

Meciul Belgia - Suedia a fost oprit la pauză, când echipele erau la egalitate, 1-1.

Belgia şi Austria sunt deja calificate la EURO 2024 din această grupă.

Nici federaţia belgiană de fotbal, nici cea suedeză nu doresc reluarea partidei.

"UEFA examinează acum dacă o astfel de decizie este conformă cu regulamentul", a explicat RBFA.

Federaţia belgiană şi cea suedeză sunt în favoarea omologării acestui rezultat, deşi el ar putea avea consecinţe sportive pentru "diavolii roşii" în perspectiva EURO 2024, naţionala antrenată de Domenico Tedesco riscând să piardă statutul de cap de serie la turneul final.

Pentru directorul interimar al RBFA, Manu Leroy, acesta este doar un detaliu. "Evenimentele de acum două zile ne-au atins pe toţi. Gândurile noastre se îndreaptă spre victime, spre familiile acestora, precum şi spre jucătorii, stafful şi suporterii naţionalei Suediei. Când securitatea noastră este afectată, succesele sportive sunt pe planul doi. Sperăm deci că egalul 1-1 va putea fi reţinut ca scor final. Rămâne de văzut dacă UEFA vede o posibilitate în regulament sau dacă este pregătită să îl adapteze la această situaţie", a spus Leroy.

În mesajul său, RBFA a dorit să le mulţumească suporterilor pentru comportamentul lor, precum şi serviciilor de securitate şi stewarzilor pentru munca depusă. Jucătorii, staff-ul, conducerea şi consiliul de administraţie al federaţiei şi-au exprimat sprijinul pentru echipa suedeză, pentru suporteri şi toţi cei afectaţi de tragedie.

Doi suporteri suedezi au fost ucişi, luni seara, la Bruxelles, într-un atac cu armă de foc în centrul oraşului, iar un al treilea a fost rănit, cu câteva ore înaintea meciului dintre echipele Belgiei şi Suediei. Bărbatul bănuit că a comis acest atentat, un tunisian radicalizat care locuia ilegal în Belgia, a fost rănit mortal în cursul unei operaţiuni a poliţiei, marţi dimineaţa, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel