Turneu Singapore. Simona Halep, OMAGIATĂ

Să joci împotriva Simonei Halep înseamnă să prinzi o frântură din măreția ei, a scris un jurnalist în cotidianul singaporez The Straits Times după câteva schimburi cu liderul mondial al tenisului feminin, care se pregătește la Singapore pentru Turneul Campioanelor.

Autorul a mărturisit că pentru prima oară în viața sa a fost încântat să i se servească un as.

Ca scriitor îmi doresc să interacționez cu măreția, să o investighez, să pătrund dincolo de suprafață. Am vrut să merg pe motocicletă cu Valentino Rossi și să primesc un tutorial despre șah de la Magnus Carlsen. Am vrut să pătrund în interiorul jocului, să îl observ dinăuntru, iar când WTA Tour te întreabă dacă vrei să joci cu Halep, numărul unu în lume, am spus da, bineînțeles, când?, a mărturisit autorul, Rohit Brijnath.

Apoi m-am panicat. Să joci contra unui mare sportiv înseamnă să te supui unui ritual de umilire. În 1923, scriitorul Paul Gallico l-a abordat pe campionul mondial la box Jack Dempsey și l-a întrebat dacă poate boxa o rundă cu el. (...) Pentru a putea scrie o poveste despre cum este să fii lovit de un expert. Iar Dempsey i-a replicat: Ce s-a întâmplat, prietene. Editorul tău nu te mai place?, a făcut o paralelă autorul singaporez cu referire la meciul spu cu Halep.

Numărul 1, la 1.68

Halep nu este de categoria grea, dar este cea mai bună jucătoare de tenis din lume. La cei 1,68 m ai săi este cea mai mică dintre cele 11 femei care au fost pe primul loc de la Justine Henin în 2008, dar, cum i-a spus Gallico lui Dempsey, sunt aici ca să fiu lovit de ea, într-un fel de a spune, mai spune jurnalistul.

Anticiparea meciului cu numărul unu mondial este mai terifiantă decât realitatea. Am dormit prost, am verificat rachetele, am găsit manșonul preferat, m-am îngrijorat în legătură cu încălzirea, cu bătăile inimii, m-am gândit la scuzele pe care le puteam găsi și am făcut apel la Spes, zeița romană a speranței, a mărturisit autorul.

Jurnalistul s-a încălzit cu Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei, care s-a înțeles cu Halep să joace un tiebreak (până la șapte), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel