Urmărește emisiunea live


Trebuie să afli asta dacă stai la bloc. Amenzi uriașe

Fapte banale și normale pentru locatarii de bloc vor fi încadrate la "infracțiuni", iar amenzile se pot ridica chiar și la 10.000 de lei.

Chiriașii sau proprietarii de apartamente se pot alege cu amenzi între 5.000 de lei și 10.000 de lei. Totul este prevăzut într-un nou proiect de lege, inițiat de Ministerul Dezvoltării, potrivit Observator.

"Amenda s-ar aplica doar dacă proprietarul nu ar executa lucrările de întreținere (...) dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalți proprietari. Această ultimă situație este considerată contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. Contravenția se constată și amenda se aplică de Inspectoratul de Stat în Construcții", arată proiectul de lege.

Cu amendă se aleg și proprietarii sau chiriașii care vopsesc holul blocului sau montează etajere cu flori pe scara blocului sau cei care își închid balconul. Așa-numitele infracțiuni se încadrează la capitolul "modificarea aspectului proprietății comune de către proprietari". 

Proiectul păstrează și prevederile actuale importante cum ar fi că președintele asociației de proprietari vă poate da în judecată, dacă nu plătiți întreținerea timp de 2 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel