Traian Băsescu se pregăteşte de alegeri în 2011

Sunt foarte multe semnale că PDL şi Traian Băsescu privesc 2011 ca pe un an electoral. Există suficiente declaraţii şi fapte care ne arată că actuala putere se pregăteşte de un adevărat război cu adversarii politici, bătălia urmând a se da în lunile care vin.

Să vedem o înşiruire foarte interesantă de indicii...

Prezent la şedinţa de guvern, preşedintele României spune răspicat: ”Cred că se apropie un eveniment pentru care nu ar trebui să lăsaţi lucrurile pe ultima sută. Eventual, dacă aveţi de făcut modificări la legea electorală, faceţi-le în timp util şi nu pe ultima sută cum s-a făcut în legislatura trecută”.

Dacă evenimentul la care se referă e în legătura cu legea electorală care ar trebui schimbată, ne dăm uşor seama că e vorba despre alegeri.

Tot Traian Băsescu se suceşte spectaculos şi în aceeaşi şedinţă abandonează fără să clipească placa pe care ne-a pus-o în ultimii doi ani, aceea că nu sunt bani, spunând contrariul: avem bani de investiţii, avem 4 miliarde de euro necheltuiţi, nu avem probleme, cu banii de pensii şi salarii erau dificultăţi, de aia am luat împrumuturi...

Şi asta e un indiciu că s-a dat liber la cheltuieli şi din punguţa cu doi bani a domnului Boc, galbenii se vor duce acolo unde trebuie.

Se ştie deja unde vor pleca, pentru că guvernul nu a mai prelungit plafonarea salariilor şefilor de agenţii, regii şi companii de stat, lucru care se întâmplase până acum. Începând cu 1 ianuarie 2009, veniturile acestor oameni au fost limitate prin Ordonanţă de Urgenţă la câştigul unui secretar de stat, undeva în jur de 4800 lei. Până atunci, un dirctor la Hidroelectrica lua şi 27 mii lei noi. Acum, dacă întrebi la guvern cum de au omis să prelungească Ordonanţa, cei de acolo dau în bâlbâială şi vorbesc despre bugete, despre faptul că fiecare ministru va decide, şamd.

O să întrebaţi, bine bine, dar ce legătură poate avea toată chestia asta cu eventualele alegeri din 2011?

Are mare legătură! Va amintiţi înregistrările de la PDL Hunedoara din timpul parţialelor din colegiul 3 în care domnul Cristian Vladu, director la termocentrala Mintia se mândrea cu sumele date partidului şi cu felul în care dă afară, ameninţă şi se debarasează de tot ce nu e portocaliu?Oameni ca el îşi vor putea vedea veniturile rotunjite la sume ce bat spre 30 de mii de lei începand cu martie, ca să aibă motiv de zel şi să servească fără rezerve cauza!

Are mare legătură toata agitaţia asta şi cu recentele coagulări din zona opoziţiei. Este pe cale să se realizeze o coaliţie PSD-PNL-PC înscrisă la tribunal, cu scopul declarat de a răsturna actuala putere şi de a-l suspenda din funcţie pe Traian Băsescu.

De aceea nu m-ar mira ca eventualele modificări ale legii electorale să vizeze votul electronic prin corespondenţă, o metoda prin care domnul preşedinte speră să evite trecerea sa pe linie moartă într-un moment în care sondajele arată că la un eventual referendum pentru demitere peste 70% dintre români l-ar dori plecat. Cu şmecherii în zona votului prin corespondenţă ar putea evita acest deznodământ... Din moment ce au reuşit performanţa de a ne convinge că la o secţie din străinătate pot vota şi patru oameni pe secundă deşi imaginile cu încăperea goală îi dădeau de gol, nu e mai sigur să rezolvi electronic toată povestea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel