Traian Băsescu, cu și fără mască

Brusc, mai mulți jurnaliști și analiști descoperă că Traian Băsescu a devenit FSN-ist bătrân. Fraților, Băsescu a fost FSN-ist de când se știe.

Brusc, mai mulți jurnaliști și analiști descoperă că Traian Băsescu a devenit FSN-ist bătrân. Fraților, Băsescu a fost FSN-ist de când se știe.

Ce credeați că era atunci când a lucrat la Anvers sau când a incendiat vapoarele altui stat sau când a sechestrat cetățeni străini, în calitatea lui de comandat de navă? Credeați că era țărănist dizident?

Sau ce era Traian Băsescu după 89 când a fost luat de o mână invizibilă și ținut, avansat, promovat, numit, susținut, cu covor roșu, girofar și geamuri fumuri, în cele mai înalte funcții ale statului roman, timp de 25 de ani? Țărănist dizident? Urmașul lui Brătianu? Cine?

Simplu - a fost FSN-ist, dragi concetățeni.

Sigur, acum se pune problema de ce este așa de agresiv?Iată câteva ipoteze:

@Că nu se poate obișnui cu dispariția butonului roșu de pe telefon? S-a văzut și la suspendare cât de greu i-a fost fără el.

@Că foștii maiori și simplii procurori ( altădată) nu–i mai sunt recunoscători?

@Că scalpurile de la cingătoarea procurorilor sunt numărate fără știrea sa?

@Sau că îi este frică de ce urmeză și adoptă această tactică? Sau că îi este frică de Elena Udrea și ce ar putea să spună ca să-și scape pielea?

Spre aducere aminte, mai ales pentru cei care au uitat sau nu au știut din pricina/datorită vârstei sau a ignoranței, iată câteva exemple din puțul gândirii, tema libertatea justiției, marca Băsescu:

GIP a publicat înregistrarile audio ale unor declarații făcute de Traian Băsescu în iunie 1999, se pare de Dorin Marian, cu ocazia arestării unui prefect PDL. Din acestea reiese clar mentalitatea lui Băsescu, ministru, în vremea aceea..

@Băsescu: “Azi ne-a luat un prefect, mîine ne ia un ministru, domnule”

@Băsescu: “E de necrezut că, fie Poliția, fie Parchetul să nu-și informeze ministrul de resort: Domnul ministru, arestăm prefectul!”.

@Băsescu s-a declarat “îngrozit”“nimeni din actuala putere” nu a știut că prefectul PD va fi arestat, că “nimeni nu mai controlează ce se întâmplă în țara asta” și că prefectul a fost arestat “fără știrea celor care, teoretic, ar trebui să controleze pârghiile”.

@Traian Băsescu spunea că pediștii ar fi trebuit să fie “avertizați că va fi arestat prefectul”, cu atât mai mult cu cât este vorba despre “un prefect al PD-ului, care, mă rog, e și la guvernare”.

Dar iată ce spunea la vedere Traian Băsescu:

Din capitolul “O altfel de Justiție – Corupția: peste bord!” din Oferta Prezidențială a candidatului Traian Băsescu: “Băsescu Președinte o spune de pe acum: “Toți cei care au transformat Justiția într-o unealtă în lupta politică sau o cârpă de șters mizeriile pe care le fac ei în goana după bani și după putere sunt aruncați peste bord fără drept de apel! Băsescu Președinte garantează independența Justiției și neutralitatea acesteia în raport cu politicul”.

În 13 decembrie 2004, în primul discurs ținut după ce a fost ales președinte, Traian Băsescu spunea: “Nu este permis amestecul politicului în Justiție, Poliție, Parchet”.

În 3 iulie 2005, președintele Traian Băsescu le spunea magistraților prezenți la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Justiției că “nici un politician nu-și mai permite să sune la vreun șef de instanță, la vreun șef de Parchet, indiferent pe ce nivel al ierarhiei”.

Traian Băsescu le “garanta” magistraților “că nici unul dintre dumneavoastră nu o să auziți vreodată la capătul firului: “Președintele României la telefon!”.

 

CASETA

Selecțiuni din stenogramele din 1999, principalul protagonist- Traian Băsescu:

“Și nu puteam să mergem pe logica arestării unui prefect, fără ca nici unul din noi să nu știe nimic, în timp ce nici un ministru de resort nu știe nimic. Nu puteam să mergem pe altă logică, decât că comanda politică s-a dat din altă parte. Din păcate, din păcate. Nu știm, bine, rău, dar avem obligația să încercăm să ne apărăm, după părerea mea, față de ce se întâmplă. Puteam să fim avertizați că va fi arestat prefectul, ni-l schimbam din vreme, puteam să știm de ce”.

 “Atunci înseamnă că se-ntâmplă altceva extrem de grav. Deci, ministrul de Interne nu știe, primul ministru nu știe. Aici s-a făcut o demonstrație. Noi n-am crezut, și nu putem, ne e greu să credem că nimeni nu mai controlează ce se întâmplă în țara asta. Dar știși ce m-ar îngrozi, sub cuvânt de onoare? Dacă, într-adevăr, nimeni din actuala putere n-a știut”.


“Venim în partea cealaltă și spunem: S-a dat o lovitură, care în mod cert PD-ul o pune în spatele celor care au pârghiile astea și e dată fără știrea celor care, teoretic, ar trebui să controleze pârghiile”.


“Deci, mie mi-a spus Dudu, zice, băi Traiane, îți dau cuvântul meu de onoare că n-am știut nimic. Și atunci am spus, zic, domnule, cine dracu’ putea să le țină spatele pentru așa o nemernicie, să arestezi un prefect, care nu fuge din țară pentru o chestie de asta? Deci, îl lași pe PDSR-istul ăla cu 300 de miliarde, cu Mona de Freitas, îl lași liber, iar pe un prefect al PD-ului, care, mă rog, e și la guvernare și colegial, ni s-a părut strigător la cer să nu ne dea cineva un semnal: Bă, vedeți că-l arestăm! Deci mi s-a părut de necrezut că, fie Poliția, fie Parchetul să nu-și informeze ministrul de resort. Domnule ministru, arestăm prefectul!”


“Dacă stăm atât de prost, încât arestarea unui prefect nu e informată, nu se dau informații nici ministrului, nici nimănui, înseamnă că-i groaznic”.

 “Nu avem nici o dovadă, dar am plecat de la premisa elementară că nimeni nu-și putea permite, Poliția, I.G.P.-ul nu-și puteau permite așa ceva, fără să-l informeze pe ministrul de interne, pe ministrul justiției”.

 “Sub cuvânt de onoare vă spun, Roman l-a sunat de 3 ori pe Radu Vasile, zice, domnule, spune-mi, te rog, dacă ai știut. Primul ministru nu știe. Și sun la Vlad Roșca. Zice, domnule, nici nu ne dă prin cap, zice, habar n-am avut. Vlad Roșca fiind șeful lor, nu? Pe administrație locală. Sun la Dudu Ionescu, sun la Stoica. Mai mult decât atât, ieri dimineață, înainte de ședința de Guvern, am vorbit cu amândoi. Mă, spuneți-ne dacă știați! Sub cuvânt de onoare, se jură că nu știau. Înseamnă că lucrurile ne-au scăpat de sub control”.

“Dacă ați vorbi cu Dudu și cu Stoica, se vede pe fața lor că n-au știut. Și seriozitatea cu care o spun. Înseamnă că trebuie să ne îngrozim”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0