Trafic în condiţii de iarnă. ATENȚIE: drumuri acoperite de polei

Pe toate drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale din Maramureş se circulă în condiţii de iarnă, iar pe unele tronsoane de drumuri judeţene s-a format polei, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man.

'Traficul rutier decurge în condiţii de iarnă pe toate tronsoanele de drumuri din judeţ, însă pe unele porţiuni de drumuri judeţene în ultimele ore s-a format un strat de polei. În această situaţie, recomandăm participanţilor la trafic, îndeosebi transportatorilor de marfă şi mare tonaj, să-şi adapteze viteza la condiţiile de carosabil, să fie precauţi pentru a evita incidentele pe asemenea drumuri, unde deja se intervine cu maşini din care se răspândeşte material antiderapant', a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, în ultimele ore s-a acţionat cu un număr de 14 utilaje şi s-au răspândit 97 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Circulaţia se desfăşoară normal în condiţii de iarnă, carosabilul fiind curat la şes şi parţial polei în zonele de munte.

Conform dispeceratului Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri Maramureş, care deţine în administrare peste 800 kilometri de drumuri, traficul rutier a decurs normal, incidentele înregistrate de participanţii la trafic fiind în număr redus, majoritatea pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum. De asemenea, dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a confirmat că traficul rutier prin punctul de trecere al frontierei Sighet, peste podul care traversează râul Tisa spre Ucraina, decurge în condiţii optime, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel