Top 10 trucuri ca să-ţi păstrezi sănătatea iarna

iarna raceala
iarna raceala

Schimbările bruşte de temperatură, hrana mai săracă în vitamine şi lipsa soarelui sunt doar câteva motive care determină o îmbolnăvire mai rapidă în anotimpul rece, informează The Guardian.

Iată topul trucurilor ce te ajută să treci sănătos prin sezonul rece:

1. Consumă multe legume şi fructe de sezon. Sunt pline de vitamine şi te ajută să-ţi încarci bateriile cu energie vie, benefică. Mizează pe dovlecei, varză, castane, sfeclă roşie, portocale, mere sau kiwi. Astfel, organismul tău va deveni mai rezistent la infecţii şi la frig.

2. Fă cât mai multă mişcare. Dimineaţa pune-ţi muşchii la treabă, sunt suficiente 5 minute şi pe timpul zilei caută măcar să mergi pe jos sau să practici un sport. Du-te la patinoar, la săniuş sau la sală.

3. Expune-te la lumina naturală. Ieşi zilnic din casă. Chiar dacă soarele nu prea se arată, lumina lui tot străbate norii şi te ajută să scapi de depresia sezonieră.

 4. Purifică-ţi bronhiile. Astfel, vei evita infecţiile specifice iernii. Fă inhalaţii de două ori pe săptămână cu uleiuri esenţiale de eucalipt, lavandă sau cimbru. Vaporii care se degajă îţi vor dezinfecta căile respiratorii şi vor ţine departe microbii.

5. Distrează-te. Nu te izola în casă doar pentru că e frig şi urât afară. Continuă să ieşi cu prietenii pentru a nu te cufunda în depresie. Invită-i la tine, mergi la ei la masă, amuzaţi-vă, petreceţi cât mai mult timp împreună.

6. Întăreşte-ţi sistemul imunitar. De trei ori pe săptămână bea suc de lămâie în care pune o linguriţă de miere. Adaugă zilnic în iaurtul de la micul dejun sau în cafea o linguriţă de miere. Vitamina C din lămâie şi antibioticele din miere vor ţine răcelile departe.

7. Transpiră. Astfel vei elimina toxinele din corp. Încearcă să mergi la saună sau la baia turcească. Pentru ca sângele şi limfa să circule bine când e frig, e important să transpiri.

8. Aeriseşte-te. Împrospătează aerul din organismul tău, dar şi din casă, ca să respiri mai bine. Fă o plimbare zilnic prin parc şi acasă, aeriseşte măcar 5-10 minute, chiar dacă e foarte frig. Aerul din casă este adesea mai poluat decât cel de afară.

9. Fii zen. Elimină stresul care iarna sporeşte din pricina frigului. Seara, practică 5-10 minute de relaxare. Respiră, destinde- te, meditează.

10. Dormi. Somnul este vital pentru sănătatea ta. Ideal este să dormi în medie 8 ore pe noapte. Astfel te vei încărca de energia necesară înfruntării zilelor reci şi mohorâte ale iernii.            

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel