Teatrul Metropolis. Momente emoționante la aniversarea a șapte ani de la înființare

george_ivascu
george_ivascu

Teatrul Metropolis a aniversat şapte ani de la înfiinţare, printr-o gală la care au participat nume importante ale scenei româneşti.

Actori și regizori cunoscuți au pășit pe covorul roșu de la intrarea în Teatrul Metropolis. Printre ei – Radu Beligan, Ion Besoiu, Tania Filip, Florin Zamfirescu, Cecilia Bârbora, Victor Ioan Frunză, Marius Stănescu, Ileana Stana Ionescu, Adela Mărculescu. Gazda serii a fost tânărul actor Vlad Corbeanu.

VEZI ȘI: Radu Beligan: Marius Manole mă întrece! Discurs emoționant la aniversarea Metropolis 

Primul care și-a prezentat nominalizările a fost actorul Florin Zamfirescu, rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" (UNATC) în perioada 2000 – 2008: „Dacă pot fi invidiat pentru ceva, pot fi invidiat pentru această bucurie de a avea o relație cu tinerii." Nominalizați au fost tineri care au absolvit UNATC anul trecut.

Primul dintre ei, Andrei Ciopec, a primit premiul/ștafetă de la Olga Delia Mateescu. Mihai Gruia Sandu i-a oferit premiul actriței Cătălina Bălălău, nu înainte de a-și declara încrederea în talentul tinerei generații.

Tania Filip i-a înmânat premiul Dianei Cavallioti. De asemenea, Doru Ana i-a înmânat înmânat premiul lui Gabi Costin.

Actorul Adrian Titieni, rector al UNATC din 2012, a vorbit despre școala care trebuie să ia atitudine, despre actorii dublați de caracter și despre predarea ștafetei. De asemenea, actorul a făcut un apel pentru salvarea studioului de teatru Casandra – locul în care tinerii pot avea primele experiențe pe o scenă profesionistă.

Paul Chiribuță, decanul Facultății de Teatru din UNATC, i-a oferit premiul lui Anghel Damian (21 de ani), iar actorul Radu Gabriel – Dianei Roman, scrie Ziarul Metropolis

Spre finalul serii, George Ivașcu a prezentat albumul-enciclopedie „7 ani de spectacol", realizat de Monica Andrei, care îi include pe primii 70 de actori care au jucat pe scena de la Metropolis, în ultimii șapte ani. „Nu am să vă spun mare lucru, pentru că, în acești șapte ani, voi ați spus în numele meu totul. M-ați făcut un om mândru că sunt un actor care care grijă de un teatru."

George Ivașcu i-a oferit un premiu special celui mai tânăr actor al Teatrului Metropolis, copilul Alexandru Grădinaru, care joacă în spectacolele „Tarelkin" și „Țarul Ivan își schimbă meseria".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel