"Spencer", film despre "Crăciunul de coşmar" al prinţesei Diana. "O prinţesă care nu a mai vrut să fie prinţesă"

Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Facebook Familia Regală a Marii Britanii

Filmul "Spencer", regizat de Pablo Larrain, cu Kristen Stewart în rolul prinţesei Diana, aduce o nouă viziune asupra celei care a fost supranumită "prinţesa inimilor". 

Încă de la început, filmul aduce în primul plan un sentiment similar lui The Shining. Şi ulterior, pornind de la prezenţa ţeapănă a tuturor personajelor, arată Crăciunul de coşmar al prinţesei Diana, înainte de a realiza că vrea să se despartă de prinţul Charles. Filmul arată cele trei zile petrecute de prinţesă la Castelul Sandringham în 1991, cu ocazia Crăciunului, alături de alţi membri ai Familiei Regale. 

Claire Mathon este cea care a transformat-o pe Kristen Stewart în Diana. "Încă de la început, Larrain mi-a spus că este un basm întors pe dos. Este vorba de o prinţesă care decide că nu mai vrea să fie prinţesă. Este mai mult o deconstrucţie şi mai puţin istorie. Este un film plin de coregrafie, cred, în care muzica este foarte importantă. Este un film unde ne mişcăm mult şi simţim mult. Nu am fost niciodată atât de aproape de o actriţă cu camera. Uneori chiar îmi era teamă că o voi atinge. Dar cred că interpretarea ei s-a jucat cu camera. De altfel, ăsta este şi unul dintre subiectele filmului: felul în care Diana se ascundea şi se închidea în ea, în timp ce era constant observată, prea observată. Modul în care se dezvăluie este modul în care ea a rămas liberă", a declarat Mathon, unul dintre cei mai în vogă producători de la Hollywood, pentru CNN

"Spencer" va fi în cinematografe începând cu 5 noiembrie. 

ZECE lucruri pe care NU le ȘTIAI despre Prințesa Diana

VEZI ŞI Prințesa Diana, AVERTIZATĂ de Familia Regală: A depăşit măsura. Element prea important al imaginii sale PUBLICE

1. Prințesa vorbea despre nefericirea ei, sentimentul de trădare, tentativele sale de sinucidere și două lucruri despre care nu s-a mai auzit niciodată: bulimie nervoasă și o femeie numită Camilla.

2. Părinții ei au divorțat când avea 7 ani. Părinții Dianei, Frances Shand Kydd și Edward John Spencer, al 8-lea Earl Spencer, au avut o relație zbuciumată, iar ea a menționat adulterul și violența domestic drept unele dintre motivele separării lor.

3. Bunica ei, Ruth Roche, baroneasa Fermoy, a fost asistenta personală a reginei Elisabeta, regina mamă.

4. A vrut să fie balerină, dar era prea înaltă.

5. Școala nu a fost punctul ei forte, motiv pentru care a renunțat la vârsta de 16 ani. 

6. Înainte de a-l cunoaște pe prințul Charles și de a deveni prințesă, Diana a avut multe joburi ciudate, inclusiv cel de bonă și profesor de școală. A fost plătită cu doar 3 lire pe oră pentru a se juca cu copiii, a face curățenie și a spăla.

7. Diana și Charles erau de fapt rude, mai exact veri de gradul 16, ambii descendenți ai regelui Tudor King Henry VII.

8. Rochia de mireasa din tafta ivory a Dianei a bătut un record și a fost realizată de soții David și Elizabeth Emanuel, fiind împodobită cu 10.000 de perle și având o trenă de 25 de metri lungime, una dintre cele mai lungi trene regale din lume.

9.  A fost prima personalitate regală care a născut într-un spital.

10. După ce a divorțat de Prințul Charles în 1996, titlul de „Înălțimea Sa regală” i-a fost revocat. Dar regina Elisabeta a II-a nu a fost cea care a decis acest lucru, ci prințul Charles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel