SOCI 2014: România ar putea avea pentru prima dată în istorie un snowboarder calificat la Olimpiada de Iarnă

Olimpiada de Iarnă din 2014, de la Soci, poate reprezenta o premieră pentru România. Țara noastră ar putea avea pentru prima dată în istorie de un snowboarder calificat la Olimpiada de Iarnă. Este vorba despre Kinda Geza, cel mai titrat snowboarder din România, și membru al echipei de action sports - burn team -care are șanse reale de a se califica la Olimpiada de la Soci, la proba snowboard cross.

Pentru a obține punctajul necesar calificarii la Olimpiadă, în ultimii patru ani Kinda Geza a participat la peste 30 de competiții internationale, în Europa, Australia, America de Nord sau Asia. Ultimele trei competiții internaționale la care a participat au reprezentat adevărate performanțe reușite de acesta: Locul 1 la Borovets (Bulgaria), locul 2 și locul 3 la Mt. Hotham (Noua Zeelandă).

Mai multe detalii despre palmaresul acestuia pot fi găsite aici.

Până în prezent, Kinda Geza a obținut punctajul necesar calificării la Olimpiada de Iarnă din 2014, iar în cele patru luni rămase până la startul competiției, el va continua să participe la concursuri internaționale de snowboard, pentru a-și menține numărul de puncte și pentru a-și asigura locul printre sportivii români prezenți la Soci. Condițiile proaste duc la dezinteres față de snowboard „Participarea la Olimpiadă e visul oricărui sportiv. Cu atât mai mult cu cât practici un sport de nișă, care nu e extrem de mediatizat. Aș vrea ca snowboardingul să devină popular în România prin performanță și mă bucur că pun și eu umărul la treaba asta”, a declarat Kinda Geza. Deși snowboardingul a fost inclus pe lista sporturilor olimpice de la finalul anilor '90, în România, lipsa infrastucturii necesare pentru practicarea acestui sport la nivel competițional justifică numărul mic de sportivi care activează pe scena internațională. Kinda Geza, sportivul care are în palmares șase titluri de campion national în probele de Boarder X și Big Air, se numără printre pionierii acestui sport, povestea lui ca snowboarder începând în urmă cu peste zece ani.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel