Urmărește emisiunea live


Sfaturi utile pentru a consuma cât mai puțin curent electric în sezonul cald

Cine ar fi crezut că Elveţia ia în calcul şi posibilitatea opririi alimentării cu energie timp de câteva ore, la iarnă / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Cine ar fi crezut că Elveţia ia în calcul şi posibilitatea opririi alimentării cu energie timp de câteva ore, la iarnă / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

După o perioadă de iarnă în care consumul de energie a fost cel mai probabil ridicat, inclusiv din cauza necesităților legate de încălzirea locuinței, în sezonul cald cei mai mulți consumatori speră la reducerea facturilor cât mai mult posibil.

Contextul nu este ideal, prețurile la energie electrică și gaze naturale rămân la cote foarte ridicate la nivel global, cu presiune inclusiv pe consumatorii casnici, chiar dacă aceștia sunt parțial protejați prin prisma plafonării introduse de stat. Ofertele de la furnizori energie electrica trebuie cântărite atent de români, care pot alege cele mai ieftine variante.

Pentru a menține cât mai jos consumul de energie electrică în perioada de vară, se pot urma unele recomandări. Înainte de orice, iată cel mai util sfat: petrece mai mult timp afară! Bucură-te de lipsa restricțiilor legate de pandemia care ne-a marcat în ultimii 2 ani! Sezonul cald este perioada ideală pentru plimbări, călătorii, diverse activități în aer liber. Este extrem de important pentru sănătate să petrecem cât mai mult timp în afara spațiilor închise. În vara 2022 sunt programate o mulțime de evenimente outdoor, inclusiv concerte și festivaluri de muzică și nu numai.

Se poate merge la plajă, în drumeții montane, dar sunt recomandate chiar și simplele ieșiri în parc, la ștrand, plimbări cu bicicleta sau trotineta. Expunerea prelungită - dar echilibrată - la lumina solară naturală ajută inclusiv pentru aportul de Vitamina D și alte elemente esențiale pentru sănătate. Petrecând timp în afara locuinței, evident că reducem consumul de curent electric determinat în mod obișnuit de iluminat interior,TV, încărcătoare de dispozitive, diverse aparate electronice și electrocasnice.

Cum să mai reduci impactul facturii de curent electric în sezonul cald? Realizează activități casnice în timpul zilei, profitând de lumina naturală. De la hobby-uri la spălat vase sau alte activități care necesită lumină în casă, le poți face în momentele în care profiți de lumina solară - 100% gratuită.

Nu folosi în permanență aparatul de aer condiționat

Folosește în mod echilibrat aparatul de aer condiționat sau ventilatoarele! Nu uita să nu deschizi geamul atunci când aparatul de aer condiționat este în funcțiune. Evită să setezi temperaturi foarte scăzute, căci vei consuma foarte mult curent electric și o astfel de variantă nu este deloc recomandată pentru starea optimă de sănătate (se recomandă ca diferența de temperatură dintre interior și exterior să fie cât mai redusă).

În plus, alege aparate de aer condiționat cât mai economice, cu consum redus de energie. Aerisește încăperile dimineața devreme și seara târziu / noaptea, pentru aer cât mai rece care să intre în locuință. Astfel de mici obiceiuri pot ajuta la impactul general al consumului de energie de acasă.

Dincolo de toate cele menționate mai sus, rămân în prim-plan recomandările generale, valabile pe toată durata anului. Aici ne referim la evitarea risipei, la alegerea becurilor LED și a electronicelor și electrocasnicelor cu clasă de consum energetic cât mai bună. Specialiștii susțin și faptul că dacă evităm să lăsăm aparatele în stand-by și scoatem încărcătoarele din priză, reducem de asemenea consumul de electricitate, conform Garbo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel