Sergio Ramos, față în față cu Real Madrid pentru prima oară după 18 ani

Foto: Instagram Sergio Ramos
Foto: Instagram Sergio Ramos

Fundașul spaniol Sergio Ramos urmează să joace împotriva fostei sale echipe, Real Madrid, pentru prima oară după 18 ani.

După 16 sezoane și 671 de meciuri - al patrulea cel mai mare număr din istoria clubului - carismaticul fundaș central a apărat tricoul alb al Realului cu un orgoliu și o ferocitate fără egal, conform BBC Sport.

Ramos a câștigat 22 de trofee importante în timpul său pe Santiago Bernabeu și a fost responsabil pentru unul dintre cele mai emblematice momente din istoria clubului. Vorbim aici despre golul cu capul pentru a egala în prelungirile finalei Ligii Campionilor din 2014 împotriva rivalilor din oraș, Atletico, menținând în viață căutarea îndelungată a Realului pentru al zecelea titlu european.

Dar povestea lui nu a început în Madrid și nici nu se va termina acolo

Ramos s-a născut și a crescut în Camas, la periferia Sevillei, și s-a alăturat echipei locale la vârsta de 10 ani, înainte de a avansa prin categoriile inferioare și de a debuta la prima echipă în 2004, la doar 17 ani.

Talentul lui era evident și în anul următor a fost cumpărat de Real pentru 27 de milioane de euro, atunci un record spaniol pentru un apărător.

Restul este istorie, dar ultimul capitol încă se scrie, pentru că acum, după doi ani cu suișuri și coborâșuri la PSG, Ramos a făcut o revenire emoționantă la clubul său de copilărie, semnând un contract până la sfârșitul acestui sezon - posibil ultimul - ca jucător liber de contract.

Revenirea la Sevilla nu a fost ușoară

Dar presupusa lui revenire de vis a fost departe de a fi lină. În primul rând, mulți fani au fost vehement împotriva semnării lui, trecând demult linia emoțională de la dragoste la ură în timpul lui Ramos cu Realul.

În special, celebrarea provocatoare a lui Ramos după penalty-ul Panenka pentru Real la Sevilla în 2017 a fost considerată de mulți suporteri ai fostului său club ca o trădare.

Așa că nu a fost surprinzător când grupul de ultrași Biris Norte a reacționat la sosirea lui în această vară prin emiterea unei declarații publice, declarând semnarea ca “o lipsă de respect față de valorile care ne-au făcut mari, față de simbolurile și legendele care au apărat insigna noastră și față de miile de fani ai Sevillei care au suferit insultele acestui jucător în trecut”.

Aceste condamnări radicale nu sunt împărtășite de toți fanii Sevillei, mulți dintre ei păstrându-și idolatria față de Ramos ca pentru un localnic ajuns celebru, mai ales având în vedere realizările sale cu echipa națională spaniolă - câștigarea Cupei Mondiale din 2010 și a celor două Campionate Europene dinainte și după aceasta. Dar diferența extremă de opinii despre sosirea lui arată că abilitatea lui Ramos de a împărți drastic opiniile rămâne intactă, chiar și la vârsta de 37 de ani.

Sevilla se descurcă cu greu pe teren

Pe teren, lucrurile au fost la fel de dificile, cu Sevilla câștigând doar două dintre cele 11 meciuri oficiale ale acestui sezon, ceea ce a dus la demiterea antrenorului Jose Luis Mendilibar în timpul pauzei internaționale, la mai puțin de cinci luni după ce a condus echipa spre victoria în Liga Europa.

Înlocuitorul său surprinzător și riscant este Diego Alonso, care nu a antrenat niciodată în afara Americii de Sud și al cărui ultim post, conducând echipa națională a Uruguayului său natal, s-a încheiat cu un eșec cu o eliminare în faza grupelor de la finalele Cupei Mondiale de anul trecut.

Va fi sau nu titluar

Înainte de primul său meci la conducere, acasă cu liderul ligii Real, sâmbătă, una dintre principalele întrebări cu care se confruntă Alonso este dacă Ramos ar trebui numit în primul unsprezece.

Apărătorul a fost în afara și în interiorul echipei sub conducerea lui Mendilibar și a avut evoluții mixte când a jucat, cu principalul ‘moment de glorie’ venind luna trecută împotriva Barcelonei, când a marcat un autogol nefericit pentru a le da campionilor en-titre o victorie cu 1-0.

Luarea acestei decizii și lăsarea lui Ramos pe bancă ar fi, totuși, un pariu uriaș pentru Alonso, care caută să facă o impresie pozitivă la început.

Personalitatea magnetică și încrederea de neclintit în sine a lui Ramos îl fac un lider natural și un personaj foarte puternic în orice vestiar - cel mai bine demonstrat când a folosit câteva cuvinte bine alese pentru presă pentru a-i interzice efectiv președintelui Real Florentino Perez să-l numească pe Antonio Conte ca antrenor în 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel