Semnalul dat de Kelemen Hunor cu privire la Ciucă

Foto: Facebook Kelemen Hunor
Foto: Facebook Kelemen Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre Nicolae Ciucă, nominalizarea PNL pentru funcția de premier.

„Nicolae Ciucă este un militar excepțional, care a muncit și a fost în teatrele de război. Pe palierul politic e o problemă. Nu este foarte uzual, în ultima perioadă... În țările democratice niciun militar nu a condus guverne. (...) Avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă, poate nu pe termen foarte lung, dar suntem deschiși la dialog”, a spus, joi, liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus că va avea o discuție cu Nicolae Ciucă, dacă acesta va fi desemnat să formeze guvernul.

„Repet, nu avem o problemă cu persoana lui Nicolae Ciucă. Aici e un principiu că, în vremuri normale, nu prea sunt guvernele conduse de militari, fie și în retragere. Da, pot accepta în acest moment o astfel de soluție, că este o situație excepțională”, a mai spus Kelemen Hunor.

Cîțu, despre propunerea lui Ciucă pentru funcția de premier: E o propunere pe care eu am făcut-o

Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că el l-a propus în Biroul Politic Național al partidului pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. 

„PNL astăzi a dat dovadă de responsabilitate și s-a prezentat la consultările cu președintele cu propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un Guvern. PNL l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcția de premier într-un Guvern minoritar alături de partenerii de la UDMR”, a declarat joi Florin Cîțu.

„Este o propunere pe care eu am făcut-o in BPN pentru a debloca această criză politică. Este mai important să avem în acest moment un Guvern cu puteri depline. Eu am făcut propunerea care a fost aprobată de colegi cu unanimitate”, a adăugat Florin Cîțu.

Întrebat de ce s-a produs o schimbare atât de bruscă, după ce PNL a anunțat în repetate rânduri că Florin Cîțu este propunerea partidului, președintele PNL a spus: „Nu este bruscă. Suntem într-o criză politică. Ne-am uitat la probabilitatea de a trece un guvern în acest moment”.

Acesta a mai spus că mizează pe responsabilitatea parlamentarilor pentru ca Guvernul să treacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel