Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit dintre secretele sale pentru o salată de vinete perfectă.
Chef Florin Dumitrescu a spus că în ucenicia lui de bucătar obișnuia să prepare zilnic cantități uriașe de salată de vinete. „La începutul meseriei de bucătar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită. Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a mărturisit Florin Dumitrescu, potrivit Antena 3.
2 kg vinete
sare și piper, după gust
trei cepe tocate mărunt
450 ml ule
Vinetele se spală bine și se șterg cu un prosop uscat. Se încinge grătarul (pe cărbuni sau cel de pe aragaz) și se pun vinetele la copt. Vinetele trebuie întoarse ocazional pentru a nu risca să se ardă. Când încep să pocnească și să elimine abur, acestea trebuie verificate dacă sunt gata.
Vinetele coapte se curăță de coajă și se lasă la scurs într-un vas din plastic sau din lemn până când se elimină complet excesul de apă din ele. Foarte importantă este evitarea contactului legumelor cu orice metal, pentru a nu oxida.
Pe un tocător din lemn sau plastic, vinetele se toacă mărunt, mărunt, iar apoi se combină cu ceapa tăiată la cuțit, de asemenea, foarte mărunt.
Atenție! Dacă tăiați ceapa la blender, cutter sau oricare alt aparat electrocasnic, și nu la cuțit, aceasta va lăsa apă, iar salata nu va avea o consistență optimă. Vinetele și ceapa se amestecă bine cu o lingură din lemn în timp ce se toarnă peste ele ulei de floarea soarelui, în fir subțire. Practic, trebuie să procedăm la fel ca la maioneză, adăugând uleiul treptat. La sfârșit se adaugă sare și piper și se servește, de preferat, rece, notează unica.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu