Schimbări în construcții. Pentru ce lucrări nu vei mai avea nevoie de autorizație

foto pexels
foto pexels

La sfârșitul lunii martie, Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care va fi reglementat domeniul construcțiilor. 

Se numește Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor. Reunește prevederile din trei legi anterioare. Pentru a intra în vigoare, trebuie să fie votat de Parlament, promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial. 

Iată câteva noutăți din acest nou Cod, citate de PatruPereți

- dacă locuiești la bloc, poți să închizi balconul fără autorizație din partea primăriei, fiind suficient să notifici primăria în acest sens. 

- dacă locuiești la casă, vei putea construi garaje, pergole, terase acoperite sau bucătării de vară fără autorizație, de asemenea o simplă notificare a primăriei urmând a fi suficientă.  

- dacă stai în mediul rural, poți construi chiar o casă fără autorizație, cu condiția ca locuința să aibă doar parter și o suprafață maximă de 150 de metri pătrați. 

În acest ultim caz, nu este clar dacă va exista un control propriu-zis din partea autorităților locale pentru a verifica dacă locuința construită se încadrează său depășește pragul de 150 de metri pătrați.

Dezvoltatorii imobiliari ar urma să plătească primăriei, dacă vor construi un complex cu peste 500 de apartamente, o taxă de echipare edilitară, banii mergând către lucrări de infrastructură edilitară, rutieră, sanitară și educațională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel