EXCLUSIV  Schimbări climatice. ANM, implicată într-un proiect unic în România. Elena Mateescu: Va pune țara pe harta meteorologiei mondiale

Satelit
Satelit

Elena Mateescu, director general ANM, a explicat care vor fi rezultatele unui important proiect care este pregătit în prezent, la realizarea căruia participă şi Administraţia Naţională de Meteorologie.

"România face paşi importanţi. Astăzi (n.r. - luni) avem o întâlnire la Ministerul Mediului pentru a relua discuţiile în ceea  ce priveşte proiectul deja aprobat spre finanţare, privind „Creşterea capacităţii Ministerului Mediului şi a instituţiilor din subordine în ceea ce priveşte măsurile de adaptare şi prevenire a impactului schimbărilor climatice”. (...) Proiectul vizează trei obiective importante: crearea unei platforme naţionale de adaptare la schimbările climatice, crearea unui centru naţional de monitorizare climatică şi, cel mai important, revizuirea strategiei naţionale privind schimbările climatice, aprobată în 2016 şi a planului naţional de adaptare conform ultimelor acorduri internaţionale. (...) ANM va participa în cadrul acestui proiect prin misiunea de a pune la dispoziţia autorităţilor informaţiile climatice în ceea ce priveşte schimbările observate în ultima sută de ani la nivelul României, la nivel de UAT.

La finalul proiectului, fiecare cetăţean al României, fiecare autoritate, va putea să găsească informaţii din punctul de vedere al datelor climatice, despre ceea ce s-a întâmplat în ultima sută de ani în ceea ce priveşte evoluţia temperaturilor, a cantităţilor de precipitaţii, a frecvenţei fenomenelor meteo extreme dar, în acelaşi timp, şi scenarii pentru perioada 2021-2050", a explicat Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel