'Sânziene - ie, floare şi lumină' - tradiţii şi obiceiuri, pe 24 iunie, la Muzeul Satului

Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' invită publicul, luni, 24 iunie, de la ora 11,00, să intre în povestea plină de magie şi de frumuseţe a Sânzienelor, prin aducerea în atenţie a tradiţiilor şi obiceiurilor acestei zile. 

'Ca în fiecare an, Muzeul Naţional al Satului readuce în atenţie tradiţiile şi obiceiurile acestei zile: de la împletirea coroniţei din flori de Sânziene la aruncarea ei pe casă, de la portul unei cămeşi până la descifrarea simbolurilor cusute pe ea, de la identificarea simbolurilor solare sculptate de ţăranul român acum 100 de ani pe porţi la recunoaşterea unor obiecte din gospodăriile muzeului şi la participarea la târgul de Sânziene', informează un comunicat al Muzeul Satului.

Nu vor lipsi atelierele de creaţie şi teatrul de umbre pentru copii. Vor fi organizate şi două concursuri, în care vor fi admirate şi premiate cele mai vechi şi frumoase ii şi cămăşi pe care le vor purta cei prezenţi.

De asemenea, fetele care poartă numele de Sânziana vor avea intrarea liberă în muzeu. Sărbătoarea din 24 iunie este cunoscută în popor şi sub numele de Drăgaica. Tot acum, Biserica Ortodoxă face pomenirea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul. Şi, nu în ultimul rând, pe 24 iunie este sărbătorită ia: este Ziua internaţională a Iei începând din 2013, la iniţiativa comunităţii online 'La Blouse Roumaine'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel