EXCLUSIV  Sâmbătă, zi de muncă, dar nimeni nu suflă o vorbă despre pomana Guvernelor României

Anca Murgoci / 03 sep 2019 / 17:21 Salveaza PDF Comentarii
job
job

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii din Guvernul PSD, a explicat, într-un comentariu pe Facebook, că liberalii vor să oblige românii să lucreze şi sâmbăta.

Cei care s-au revoltat cel mai mult, fără a înțelege și explicațiile din proiectul de lege, au fost oamenii care la locul de muncă stau mai mult pe Facebook, dau toată ziua comentarii și Like-uri, stau mai mult la fumoar, sparg ușa la 16.00, își iau pauze pe bandă rulantă, trăiesc doar în weekend, urând fiecare zi de muncă, încearcă prin orice mijloc să-și fenteze șeful în încercarea de a lucra mai puțin și se bucură de toate punțile posibile date de Guvern cu ocazia oricărei sărbători. De-ar fi o permanentă vacanță, ce bine ar fi... pentru că timpul trece, leafa merge. Și salariile de astăzi nu mai sunt mici, dovadă că mereu mall-urile sunt pline, la fel și hotelurile de la munte sau mare, iar în trafic sunt mașini cu câte o persoană în ele. Traiul în România nu mai e demult rău.

Revenind... nimeni nu s-a revoltat că se închide țara când Guvernul - indiferent de numele său - a dat, cu nemiluita, zile libere, celebrele punți.

De-a lungul vremii, guvernanții au fost darnici atunci când a venit vorba de "punți". Adică dacă în alte țări joi este zi liberă, nimeni nu dă liber și vineri. Oamenii merg la muncă, nu și în România, unde aceste "punți" sunt deja o tradiție. Niciun guvern nu a avut curajul să rupă "datina". Chiar și tehnocrații, marii apărători ai bugetului, ai performanței, s-au aliniat tradiției. De exemplu, românii au beneficiat de o minivacanță de cinci zile, de 1 Decembrie, și pe vremea Guvernului Cioloș. Executivul a aprobat, la acel moment, o Hotărâre prin care ziua de 2 decembrie se stabilise ca zi liberă. Rămâne de văzut ce zile libere vor mai inventa politicienii în anii care urmează. Până una alta, liberalii vor să fie și sâmbăta zi lucrătoare.

VEZI ȘI: Sâmbăta, zi lucrătoare? Dan Vîlceanu, inițiator al proiectului controversat, răspuns EXCLUSIV: Primele explicații după revolta din spațiul public

 

Dar înainte de a striga sus și tare că lucrăm ca sclavii, poate ar trebui să lucrăm mai eficient în cele opt ore pe zi și să ne alegem joburi care să ne placă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23