Sabotaj extrem: în cutiile de Nurofen Plus a fost introdus un medicament pentru schizofrenie

nurofen plus pastile medicamente
nurofen plus pastile medicamente

Un scandal imens a explodat în Anglia, implicând o mare firmă de medicamente. Din datele existente până în prezent, se pare că activiști pentru drepturile animalelor au apelat la o modalitate extremă și deosebit de periculoasă de protest la adresa companiei Reckitt Benckiser, producătorul celebrei mărci Nurofen. Ei au introdus deliberat în mii cutii de Nurofen Plus un medicament antipsihotic puternic,  Seroquel XL, folosit în tratarea schizofreniei. Sabotajul dorea să creeze prejudicii producătorului, vizat deoarece testează unele produse pe animale. 

Persoanele care îşi administrează din greşeală Seroquel pot manifesta stări de somnolenţă şi nu pot opera niciun instrument sau maşină până când nu află cum anume le afectează tabletele. Un purtător de cuvânt a companiei care fabrică Seroquel, AstraZeneca, a declarat că cei care au luat din greşeală pastilele trebuie să contacteze medicul şi să ducă medicamentele înapoi la farmacia de unde le-au cumpărat.Cele două medicamente sunt împachetate diferit. Astfel, blisterele ce conţin capsule mari de Seroquel XL de 50 de miligrame sunt colorate în auriu şi negru, în timp ce blisterele ce conţin Nurofen Plus sunt mai mici şi sunt colorate în argintiu şi negru.

În cazul Nurofen Plus, pachetele suspecte - conţinând în total jumătate de milion de tablete - au fost trimise farmaciilor din toată Marea Britanie. Presupusul sabotaj a fost dat la iveală după ce trei pachete au fost descoperite în South London. "Există sugestia că blisterele au fost puse în mod deliberat în cutiile greşite", a declarat  directorul unei companii de PR care reprezintă Nurofen.

În Germania, o operațiune similară de sabotaj a dus la falimentarea unui producător de sucuri de roșii, după ce s-au strecurat otrăvuri în flacoanele de ketch-up. În anii 80 ai secolului trecut, un dement a otrăvit cu cianură mai multe cutii de Tylenol, în SUA, determinând compania să retragă milioane de doze din farmacii și să introducă sigilii de siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel